Follow Viruspadu

Friday, March 08, 2013

Kesahnya


Sori korang, lama pulak saya diam kali ni kan.
Sori ek.

Korang tahu kan. Saya pegi Bandung meeting ritu, 9 hari kat sana. Pastu balik kejap. Terbang pulak ke Sabah. Semalam baru balik. Dan hari MC. kekekeke.

Tak tahu la saya salah makan ke hape ni.

Gusi saya sakit sejak saya kat bandung lagi rasanya. Tapi takat sakit manja-manja je la. Itu no hal la. Makan tetap makan kan. tetiba balik bandung tu terus gusi belah atas menampakkan bengkaknya. Pastu tetiba gusi bawah pulak bengkak.

Sakit dia... pehhhhhhhhhhh...
Boleh tak uols bayangkan?

Tapi macam biasalah. Saya pegi Sabah macam biasa je. Kerja tetap kerja. Sembang mcm biasa dan makan juga macam biasa. Makan sambil menahan sakit. Tapi makan tetap makan kikiki. Dasar kuat makan :p

Ini saya sebelum bertolak ke Sabah. Isnin yang lalu. Memang pantang nampak lift ada cermin kan :p


Isnin tu sebenarnya perut saya dah mula sakit dah. Tapi saya masih boleh kawal lagi. Kawal-kawal pun berulang memerut jugak la.

Tiba ke selasa. Memerut nya dah lebih kerap lagi. Tapi makan tetap makan HAHAHA

Hari Rabu makin teruk.
Ini memang tak boleh nak tolong dah.
Boleh terjaga kul 5-6 pagi sebab sakit perut.
Pagi je dah 5-8 kali berulang tandas.
Gusi makin sakit
Makan memang tak boleh dah.
Tapi tetap gigih nak pegi office kannn... Berkaliber la kononnyaaaa. Tapi tetap kena perli :(

Disebabkan dah tak tahan. Terus pegi klinik la uolssss. Doktor cakap kena jangkitan. Sebab tu gusi bengkak. Oh ye ke. Ini memang dugaan kat Sabah. hehehe. Tak dapat jenjalan tempat orang kan. Asik menahan sakit perut sakit gusi.

Gigih kat office makan ubat. Konon ingatkan masih boleh bertahan. Konon je la. Lepas tu kelaut! HAHAHA Terima kasih CC sebab hantarkan saya balik Hotel. Lepas tu saya baring je. Dah tak larat sangat.
Terima kasih insan kesayangan sebab jaga saya baik-baik walaupun jauh.

Terima kasih kawan-kawan sebab jaga saya, tanya saya nak makan apa, risaukan saya. Korang semua sweet.

Inilah hasil sakit gusi dan cirbir selama 4 hari ahak ahak ahak #mirrorholic


Ya sebab tu la saya MC hari ni uols. Perut saya masih tak ok lagi. Masih sakit tapi dalam keadaan terkawal la. Saya pegi klinik gigi tadi. Check gusi saya ini. So doktor dah buat macam-macam la tadi. Phewwwwwwwwwww ngiluuuu.Sobs sobs sobs

Sementara menunggu kat Klinik tadi. Santekkan kasut kitaaaa. #tiamo

 Ok entry diakhiri dengan gambar perempuan menahan sakit gusi dan rasa semua gigi nak tercabut HAHAHAHA mencik!

Selamat Hari Wanita Besi :)



Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

5 komen[s]:

alin said... [Reply to Comments]

get well soon :)
my friend pun g indon masa end of feb, and dia cakap dia pun sakit perut jugak..huhu..

Miss Moon said... [Reply to Comments]

kalau cam tew nak cirit birit jugaks la 4 hari baru la ai jd kurus cam vp jugaks

patut la lama bebenor jemah tak apdate

Love Razila said... [Reply to Comments]

Muka macam semacam je...dah xnmpak muke asal...apesal eh?kulit muka macam pesam je...xglowing macam selalu??tengok byk kali...tp mcm muka orang lain. hehehhe =)
Selamat berMC yer n selamat hari wanita besi XD

Siti Nurhayati Dollah said... [Reply to Comments]

Antara sakit yang sakit tak boleh tahann sangat adalah sakit gigi & sakit gusi. Tak leh tahan ayu kan. Orang silap cakap pun macam nak telan orang je. Get well soon kak

ceriteracurhat said... [Reply to Comments]

moga sht2 aje lps ni ye kak jemah..last pic tu lawa la!serupa cm kak ceera pulak :)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^