Follow Viruspadu

Friday, June 14, 2013

Down

Semalam saya adelah rasa down sangat.

Ntah la, macam terlalu banyak benda dalam fikiran ni.
Pasal kerja yang meletihkan ni.

Pasal keluarga.
Pasal perasaan.
Pasal ntah apa-apa lagi ntah.
Mimpi pelik-pelik lagi.

Biasanya kalau kita tak boleh kawal perasaan kita, kawal emosi kita, tu yang jadi lagi komplikated tu.

Saya cuba la buat macam biasa je kat ofis ni
Buat macam takde masalah, gelak-gelak macam biasa

Tapi tu la, dalam pada kita kontrol tu, orang boleh perasan jugak
Kawan-kawan saya asik tegur je apsal saya nampak tak bermaya
Tu habis bermaya yang saya boleh control dah tu.

Malam je melepek je kat bilik
Macam dah habis tenaga betul.
Bila check tekanan darah memang kat 85/45 je
Tak naik-naik.

Semalam saya puasa.
Lagi la badan super lembik
Saje nak puasa jugak, padahal puasa ganti tahun lepas punya lama dah habis.
Disebabkan saya asik cuti je lately, kerja banyak dah macam mangkuk tingkat dah.
Saya balik lewat la sikit semalam.

Badang dah siap-siap masak dah nak berbuka puasa sama-sama.
Ahhhh so sweet.

Pastu siap letak kat instagram/fesbuk. Geram je saya tengok. Dia tahu apa yang saya suka makan :)

Hilang semua down saya hehehehe.

Rasa tak sabar sangat nak sampai rumah tau.

"papa, nanti jemput ma tau"
"papa akan sentiasa menjemput mama sehingga ke nafas terakhir papa"

Terima kasih suami.
Sebab terlalu pandai jaga hati saya :)

Tapi semalam sampai je rumah, saya tak makan pun. Sampai rumah dah kul 930 malam. Terlalu penat sampai tak berdaya nak menelan makanan pun. Badang suruh saya tido je.

Dan pagi ni.
Saya turun tangga macam biasa, dan nampak badang kelihatan bz benar dekat dapur

"papa, ma ni mcm dah lambat la pa, jom"
"jap, papa siapkan bekal mama, nanti makan kat opis ye"




Baiklah
Rasa macam nak menangis.
Kenapa papa baik sangat....

Terima kasih Allah







Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

13 komen[s]:

RieNa said... [Reply to Comments]

haih, saya yg baca ni pun rasa basah mata ni. alhamdulillah, Allah kurniakan suami terbaik utk kak jem.

congrats badang!

meera said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah.. Plss brsyukur byk2 vp. Dzaman skrg ni ssh nk dpt suami mcm ni. Kita yg pmpuan pun xde caring mcmni pd suami. Jgn layan Sgt Perasaan tu.. Takecare.

strawberi said... [Reply to Comments]

syahdu plak rasa ble baca..

alhamdulillah..dpt soulmate yg baik :)

mc'kie tok one said... [Reply to Comments]

saya pulak yg nak menangis baca entry ni...

Al-hamdulillah...semoga rumahtangga kalian kekal sampai akhirat.

mc'kie tok one.

nabila zaremi said... [Reply to Comments]

tersentuh hatiku bila membaca entry diatas...

#jering eh?nmpak macam petai.....

duniafana said... [Reply to Comments]

suami mithali tu

PutriesNoora said... [Reply to Comments]

ya Allah..moga suami sy baik mcm ni gak...aminnn

Nurhayati Mohd said... [Reply to Comments]

so sweet...bertuan kak jemah..syukur Alhamdulillah dapat suami yg ada pakej :)

Haryati Faizal said... [Reply to Comments]

alahai...sedih pulak...
tabik la ngan husband VP

Hazrina Nasir said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah dapat suami yg pandai buat kerja dapur. Untung akak. Btw sedapnya sambal jering. Lama tak makan :)

Intanaziela said... [Reply to Comments]

meleleh air mata... so sweet...

Azleen said... [Reply to Comments]

Syahdu sgt baca enty K.Jemah ni... mmg rasa K.Jemah ni sgt bertuah dpt suami yg sgt sgt baik dan memahami... saya yg dah 11 tahun kawin tak pernah rasa perasaan yg mcm K.Jemah rasa... saya sgt sedih baca entry ni.... tp sgt bersyukur dan bahagia utk k.jemah sekeluarga.... semoga berkekalan hingga akhir nyawa...

Suliana said... [Reply to Comments]

sweetnya en badang. bergenang air mata. bukan susah pun nak buat kaum ibu ni touching kan.. :-)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^