Follow Viruspadu

Monday, June 03, 2013

Sepetang di Port Dickson

Semalam punya hal la ni.

Tak plan pun sebenarnya. Plannya nak bermalas-malas kat rumah je weekend. Kata penat sampai seret kaki kan. Tapi pastu bosan pulak. Dasar sangat perangai ko kan kakjeng. Time penat kemain, dah bosan pun kemain jugak perangai.

"papa, jom pegi pidi, kat pesbuk cakap pidi dah tak jem dah sekarang, boleh tengok matahari terbenam"

Ok ok, korang pasti dah tahu jawapan stended badang. Beliau memang ok sesajork.

Maka kitorang pun selepas itu berada dalam kereta hihihihi
 Cincin jelly-jelly itu saya beli dekat H n M singapore. Padahal Malaysia ada je. Takpelah. Kenangan.

Oleh kerana tak plan. Maka baju pun takyah la nak vogidevas sangat. Sauk baju nak pakai tido terus aje lah. Pakai t-shirt bunge jumping kat bali ritu. Pakai cardigan cotton on kalau x silap. Shawl beli kat tesco RM10, Erm skirt beli kat errrrr errrrrrrr lupa haaa kat times square. Seliper beli masa kat hong kong disneyland. Itu longchamp beli masa kat changi singapore. Spek mata adelah Fendi beli kat publika kot. Ha apa lagi. Yang dalam-dalam kalau nampak pun saya rasa nak bgtau kahkahkah #lempangkakjeng

Kitorang memang pegi semata-mata nak tengok senja je. Tapi sesampainya di sana... Nisa dan Anoi telah berlari masuk ke dalam air HAHAHA. Redha je la mak bapak ko ni kan.

Ini adelah Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson. Sini pemandangan dia cantiklah. Biasanya kitorang pergi Teluk Kemang je. Ada la datang sini. Tapi jarang la. Ntah la macam saya tak pernah pergi sini time senja. Tak sangka cantik sangat.

Kebetulan ombak kuat. Angin kuat. Air pasang. So bertambah la cantiknya. Sukeeeeeeeeeeee. Bunyi ombak dia hmmmmmmmmmmmmmmm. Damai je rasa.

Kalau la air dia pun bersih jernih membiru. Kalau la persekitaran dia bersih. Pasti lagi cantikkannnn.

Gambar-gambar ni semua dari iphone saya je. Kameremeng ni banyak jugak snap gambo. Tapi tak transfer lagi kat PC. Nanti saya share kat fesbuk ek. Cantik la kat sini, sesuai la nak buat fotoshoot gambar kawen kan.

Kat jambatan. Ntah la apa nama jambatan ni.

Budak-budak dah basah :p

Rasa macam best pulak duk seremban.
Rasa nak tengok laut pegi je PD. Anitaim also can. Teragak tetengah malam pun bolehh.
Rasa nak shopping gi KL.

Tak jadi la nak pindah Shah Alam. Eceh.


Kitorang berjalan sampai ke hujung. So budak-budak beralih mandi belah sini pulak. Sini lebih bersih dan lebih cantik :)

Kitorang. Makjeng dan PakBadang. Eh mcm kat sinar fm plak kan, abang jem dengan mak banang. HAHAHAHAHA


Nah keek


Jun 2, 2013 | Pi di yo! by viruspadu on Keek.com










Ok tu je
Sepentang senja di PD

:)


Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

3 komen[s]:

Love Razila said... [Reply to Comments]

Apesal dalam KEEK ke-2 tu, ur darling asyik lalu lalang je?? hilang fokus kat u tau. HEHEHHE. comel..suka je tgk korang KEEK =)

Suliana said... [Reply to Comments]

rajin encik badang melayan akak jln sana sini.. :-) klu suami sy tak dapat lah kak.. kena wat drama skit baru dapat, ikut nasib. haha

Aiza Haris said... [Reply to Comments]

ohsemmm laaa PD... bestnyee dok sombannn kan.... alahai KL... hehehhe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^