Follow Viruspadu

Tuesday, July 16, 2013

Hong Kong Disneyland Day 3

So mari kita sambung entry HKD.
Yummmehhh.
So dah baca entry hari kedua?
Entry yang ini adalah entry terakhir pada hari terakhir
sob sob sob
Selamat tinggal Hong Kong

 

Susun atur Chef Mickey yang berwarna-warni

Pada hari ketiga, kitorang sarapan kat Chef Mickey jer. Senang kan sebab dalam bangunan hotel kitorang menginap je. Cafe ini tidak takde perakuan halal so macam biasa korang perlu pandai memilih jenis makanan yang hendak di makan. Ramai pak arab dan warga Malaysia kitorang jumpa kat sini. So boleh la makan cereal dan cold salad dishes je. En. Badang makan pastry dengan baked bean campur corn.


Ruangan pastry dan juices

En Badang punya

Sampai menghirup pingan si Anoi makan cereal honeystar campur susu

Selesai sarapan kitorang balik semula bilik untuk berkemas. Check out time adalah dalam pukul 11.00 am. Perjalanan balik kitorang plan nak naik train aje. Ini adalah kerana si Nisa dan Anoi tak pernah naik train. Yang bagusnya, di dalam Disneyland Resort and Hotels ni ada stesen keretapi mereka tersendiri. Mickey Express. Keretapi dia penuh dengan hiasan dan design berbentuk Mickey Mouse. Cantik sangat. Perjalanan train ini hanya sehingga ke stesen Sunny Bay iaitu stesen yang menyambungkan kepada stesen MTR Hong Kong. Dari Sunny Bay boleh pilih untuk meneruskan perjalanan menaiki MTR atau menaiki teksi ke destinasi seterusnya.

Balik nak try naik train pula

Disneyland Resort Station

Logo Disneyland Resort Station

Selesa dan kiut sangat keretapi mickey ni

Selamat tinggal Disneyland

Sesungguhnya kenangan 3 hari 2 malam di Disneyland Resort and Hotel adalah amat mengembirakan dan pastinya kami akan ke sini lagi nanti.




Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

1 komen[s]:

Cik Eka said... [Reply to Comments]

best best. hehehehehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^