Follow Viruspadu

Friday, July 05, 2013

Kuning, ikan salai dan kasut kucing comel

Memula nak bagitahu yang saya asiklah teringatkan baju ni. Simple, kakjeng sukeeeee.Pastu warna dia mengiurkan sangat. Terima kasih sebab asik masuk dalam mimpi saya wakakaka. Sekian.
Ambil gambar secara curi-curi dan neves kekeke.  

Ini adelah aktiviti hari sabtu lepas sebenarnya. Sabtu lepas yang hongeh acik!



Tapi budak-budak tetap bertenaga gitu.
Kereta tak bergerak. Jangan risau. Bila kereta gerak diorang duduk siap pakai seat belt lagi ha.
Sekarang dah nampak baik sikit.
Mungkin dah matang. Hamboi matang sangat #dadakeatas :p

Sabtu tu kitorang keluar pegi pudu plaza. Ada hal. Dari seremban ke pudu plaza. Kul doblas patah balik ke rantau. Kul 3 keluar ke paroi. Ado hal sket. Kemudian terusssssssss ke pilah.
Yeay beli itik salai uolssssss. Pastu ke senawang beli nasi arab. Pastu pecut ke rantau balik. Pastu balik seremban kemas baju. Pastu terus balik cheras. Phewwwwwww.

Ok ini isi utama entry ni.
Itik salai.

Kalau korang alang-alang lalu sini, sila la singgah beli.
Daging salai ado, itik salai ado, ayam salai ado. Apo layie?
Ikan salai ado.
Jering, petai ado. Geduak takdo yo!
Cencaluk ado, budu takdo
Madu asli ado. Susu lobah juo.

Kalau pandai mintak murah bagusla. Saya ni redha je harga dia cakap HAHA.


So nak share info harga.
Maybe saya mahal or murah sikit
Ntah la membantu ke tidak
So korang pepandaila ye
Itik salai seekor dalam RM35-42.
Daging salai dalam RM... ntah lupa HAHA.
Madu hutan/asli ntah la nama apa RM65
Madu yang satu lagi, tualang dalam RM25-35
Apa lagi ek saya beli?


Ok tu je.

Dannnnnnnnnnnnnn... Baru beli semalam sebab comel sangat kucing ni pakai spek merah. Kucing yang penuh stylo memancing ikan hew hew hew. #staccato #solelovers

OK dah. Tu je.
Entry campur2 ntah kemana-mana.

Bye.



Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

1 komen[s]:

Eliss Mie said... [Reply to Comments]

itik salai tu kak jem buat msk apa?







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^