Follow Viruspadu

Wednesday, July 03, 2013

Saya pun Samsung Galaxy S4 jugak :)

Hari tu kan saya dah try test tengok dah Samsung Galaxy S4. Alaaaaa saya pun nak jugak. Nak satu please. Please. Sebab best giler kot. Main lambai-lambai pun boleh! Canggih ke idok! Canggih kan!
Macam sesuai sangat Samsung Galaxy S4 ni dengan Kakjeng kan kan kan. Nampak sesuai sangat dengan tangan. HAHAHA. Kaitan dengan tangan? ;p Tangan yang comel kena la pegang fon yang comel jugak kan. Logik tak? hehehe

Set lengkap Samsung S4

Sebagai blogger, perkara pertama yang saya check bila saya pegang je Samsung Galaxy S4 ni adelah mengecek Kamera dia. WAJIB. Ini memang kerja blogger yakni mengambil gambar dan video sebab nak update dekat fesbuk, IG dan juga keek. hew hew hew


Cantik kan gambar dia

Cerita pasal gambar ni. Tahukah anda yang Samsung Galaxy S4 ni boleh buat Dual Shot. Maksudnya boleh snap dua-dua belah sekali. Depan dengan belakang. Bersekali. Sekalilah depan dengan belakang dalam satu gambar. Wahhhhhhhhhhhhhhh. Best kan. Gambar ni adelah sebab UTAMA saya nak sangat Samsung Galaxy S4 ni tau.

Saje je saya tembamkan pipi saya #kaverline


Selain dari tu. Kalau dulu orang selalu cakap yang gambar tak best. Takde suara. Gambar je. Tapiiiii kali ni boleh okey. Sound and Shot. Boleh snap gambar dengan sound sekali dia rekod. Setiap gambar yang kita snap tu boleh ada sound sekali. So kalau gini kita boleh la tengok dah dengar balik gambar tu. COOL kan. Serius saya nak sebijik.Oh pleaseeee...

Saya cuba nak tunjuk kat korang, tapi canne ek?
Korang kena gi try test Samsung Galaxy S4 ni tau. Memang syiok.

Pakai kamera depan, malam.
Dalam kereta tengah bergerak, saya pakai yang mode auto.
Keluar gi pasar malam semata-mata nak beli jagung tongkol ahaks







Siyes Samsung Galaxy S4 ni memang sesuai untuk blogger macam saya dan awak awak awak awak awak kan. Bukan blogger pun boleh. Sebab Samsung Galaxy S4 ni memang sesuai untuk semua orang.


Ok meh saya tunjukkan kualiti gambar Samsung Galaxy S4. Ini kamera depan tau. Belah kiri ni pakai function Beauty face, belah kanan tu auto. Takperlukan camera360 lagi :p

Abaikan jerawat di tepi bibir. Pemanis tu wei.
Pelik melihat muka sendiri HAHAHA

Kamera depan. Mode auto

Kamera belakang

Kamera belakang, nite mode

Kamera belakang. Nisa yang snap kan.


Kalau korang memang suka bebenau dengar lagu, download lagu baru dan lama dan sebagainya. Samsung Galaxy S4 ada Group Play - Share Music. Syiok! Boleh main share-share lagu dengan rakan-rakan kan. Janji ada wireless atau data atau yang seangkatan dengannya. Semua pun BOLEH. Boleh share lagu, gambar... game pun bolehhhh.




Fungsi ni membolehkan kita memainkan music yang sama dengan berbilangan Samsung S4. Ala macam dalam iklan TV tu yang player football tu pasang lagu reramai untuk cheer kan suasana diorg tu kan. Bila reramai main kan lagu yang sama dari speaker S4 masing-masing, sound baru la jadi cam okestra kan... hihi

Group Play yang cool babeh...
Tak lupa jugak dia ada Drama Shot punya function. Drama shot ni contohnya macam ni, dia akan capture banyak action dalam satu gambar. So akan ada macam sequence dalam satu frame. So dalam gambar tu mcm ada satu cerita la. Gitewwwwwwwwwww. Drama shot atau pun ada yang panggil action shot ini memang menarik. Apa lagi, beli cepat Samsung Galaxy S4. Beli 2 untuk bagi kat kakjeng sekali ek...




Selain daripada tu, Samsung Galaxy S4 jugak ada banyak lagi function yang buat saya teruja pastu rasa esok terus nak pegi beli kat Samsung tau. Seperti Story Album, Samsung Hub (one stop shop untuk apa-apa content yang korang nak), S Translator (ini untuk translate ala-ala kamus gitu) dan jugak ChatON.... Yang ni best la sebab boleh chat. Me loike to chat chat :p



Alahai banyak sangatlah function yang saya suka dalam Samsung Galaxy S4 ni tau. So ini la yang saya beria-beria test hari tu :p

Smart Pause. Ini memang COOL sangat. Bila korang tengok video kan. Misal kata ko berpaling la tempat lain. Terus Video tu pause tau. COOL kan kan kan. So korang takkan termiss mana-mana part la kat video tu. Best la kalau tengok RunningMan hehehe. Pastu lepas kita tengok balik je dia play balik. Lepas kita paling ke tempat lain je dia pause balik. COOL sangat. fiiiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~~~~




Korang tengok tak keek kat atas. Ini keek @penmerah. Tapi sebab saya kat situ. So nak share la. Saya try Air View/Air Gesture ni. Senang giler main lambai-lambai je kat gambar. Terus pergi next pagekan.




Beb... banyak sangat function dia yang kalau saya nak cerita semua memang banyak sesangat la. Korang boleh klik kat website Samsung Galaxy S4 ni. Ada Samsung WatchON, Samsung HomeSync, Samsung KNOX, S Health, Samsung Adapt Display, Samsung Adapt Sound. Banyakkan. Korang klik Samsung Galaxy S4 untuk maklumat lanjut ye

Ini adelah S Health yang ada dalam Samsung Galaxy S4


Bagi yang nak menjayakan kempen Kerajaan iaitu mengamalkan penjagaan kesihatan 10000 langkah sehari, Samsung S4 mempunyai applikasi yang dapat mengukur bilangan langkah kita. Dan paling best sekali terdapat juga pengukuran bilangan pengambilan kalori sehari. Memang sesuai sangat ngan mak.. nak! mak suke mak suke...



Bagi kaum wanita macam kita ni uols.. mengekalkan berat badan unggul adalah amat penting sekali. Korang sure penah dengar pasal BMI kan... Body Mass Index... Samsung S4 ni ada apps yang mengukur BMI uols. Jadi mdah la kita nak pantau pengambilan lemak dan kabohidrat kan.. supaya body selim melim gitu... hew hew hew



Nak tengok macam mana rupa Samsung Galaxy S4 secara jelas sejelas jelas jelesnya?
Ini dia. Sila tengok dan amati. Dan tanya kepada diri sendiri kenapa korang kena beli Samsung Galaxy S4 hew hew hew

Awww Shekshi. Me loike







Ada warna hitam. Tapi biasalah saya kan suka warna PUTIH. Maka agak bias disini ye. Terpaksa la saya letakkan gambar Samsung Galaxy S4 mengikut warna kegemaran saya kan.

Slim dan seksi kan.

Spesifikasi Samsung Galaxy S4 pun ada kat link ni Samsung Galaxy S4. Banyak la info teknikal dalam tu.

Harga dia?
RM2199. Berpatutan kan. Sesuai la dengan function dia yang banyak giler canggih-canggih dalam tu kan.




Samsung Galaxy S4 make your life richer, simpler, and more fun :)

Klik Samsung Galaxy S4 for more info.



Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

1 komen[s]:







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^