Follow Viruspadu

Friday, August 30, 2013

Open House

Kakcik saya buat open house
Ahad yang lalu. Yang berlalu lalu macam angin.
Ahad lalu yang lalu baru ko nak update kan kakjeng.
Memang ini penyakit masa kini. Kahkahkah. #faktorusia

Mula-mula kakcik nak ajak adik beradik dia ngan abangcik je kot makan-makan.
Tapi dah alang-alang tu, panggil la kekawan sekali agaknya
Maka jadi la open house terus.
Alang alang menyeluk pekasam orang kata.

Adik beradik saya, kalau nak bawak lauk tambahan, sangat dialu-alukan
Kaklang saya offer bawa agar-agar
Saya pulak macam biasa bawak sheperd pie.
Dan macam biasa bukan la saya masak, konfem la en.Badang yang buat pie tu.
Pie tu memang ko kalau lambat 15 minit pun boleh meroyan HAHAHA
Letak aje, terus licin kata ko HAHAHA

Sape nak order, boleh la order kat Badang.
Resepi beliau sendiri.

Adik beradik lain, bawah diri dan perut ajo. Memadai. Tolong habiskan makanan juga tugas penting ahaksssss.

Bergerak dari rumah jam 4 petang. Sebab shepard pie baru sudah masak.

OOTD

Sekarang saya suka sangat pakai skirt tau. Rasa macam selesa sangat. Pastu pakai shawl labuh macam ni. 

Tapi koleksi skirt saya alahai sedih betul.

Takpe lupakan itu

Golongan yang sampai awal dan merasa makan shepard pie en.Badang. Atau dengan kata lain, merekalah yang menghabiskan pie itu. HHAHAHA 

Kakcik saya ni baru renovate rumah beliau. Tapi belum la siap lagi. Saya tengok yang belum siap ni pun dah cantik sangat dah. Kemain besauuuu lagi dapur. Kalau main sorok-sorok seminggu cari tak jumpa ni HAHAHA

Menu kakcik masak adelah LAKSAM
Sedappppppppppppp sangat.
3 kali kot saya makan upssssssssssssss HAHAH

Sampai terus terlupa kewujudan satey.
Tapi apa pun satey saya makan jugak hew hew hew

Bukan situ saje
Malahan belah malam ada BBQ kambing bakor lagi
Phewwwwwwwwwww
#pandangperut


Rasanya memang macam ni la style family saya kalau jamu orang makan.
Terlalu banyak makanan
Walaupun adik beradik je.

Abah saya asik tanya
Bila andak nak buat open house

errrr
errrrrrrr
errrrrrrrrrrrrrrrrrrr

HAHAHA

Terus gagap ko nak jawab
HAHAHA mencik

Bila2 nak abah nak datang la
Dah habis raya pun aci je
Tapi tolong bagitahu 6 bulan awal untuk preparation HAHAHA
Rasanya dah lama sangat tak jamu family makan kat rumah saya
Dulu selalu je buat :p

Ceera, Herah, Heeeenaaaaa dan Jemah.
 Korang tengok Heeeenaaaa tu kemain pakai kasut dalam rumah kan
Teruja sangat la tu dpt kasut bawuuuuuuuuuu.

dan tuan rumah

Dengan anak buah saya, ika. Comel sangat dia sekarang. Dah masuk kolej pun. Siapa nak ngorat sila tanya mak jemah dulu ye. Saringan kena ada. Comel ni.


Yang ni BFF forever. Dua-dua dah kurus. Ayin ngan angah zuhairah

Lagi nak cerita apa ek
Tu je kot

Saya makan tak tahu la banyak mana
Dah la saya tetamu paling awal sampai.
Makan laksam sampai 3 kali pusingan.
Adoiyaiiiiiiiiii.



Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

1 komen[s]:

Aidanisme Rohaida said... [Reply to Comments]

kak jeng kalau nak carik skirt meh la fb kite

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.394874790610104.1073741826.357496777681239&type=3







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^