Follow Viruspadu

Friday, September 06, 2013

Persediaan Kenduri #Sepetkahwin

Hashtag kena ada di tajuk entry :p
Walaupun ianya satu perbuatan sia-sia diletakkan dekat belog
biarlah. biarlah kita nak letak :p
Siapa komplen. Siap dia. Heppppppppp.

Hari Jumaat tu sebenarnya agak kecoh jugak sikit petang-petang tu. Pasal ada satu benda je yang lupa nak beli. Satu je. Tapi disebabkan salah faham jadi agak kecoh sikit. Emak la paling risau. Emak tu tak boleh risau sikit nanti efek kat jantung dia. So tenangkan emak apa-apahal ye. Jangan risau ye emak. Anak emak 9 orang, campur menantu hantu lagi wakakakakaka. kita boleh setel semua. Eceh kekekeke.

Kitorang adik beradik diskas kat wasap. Penyelamat adelah akak, kaklang dan kakcik. Seperti biasa. Nak harap saya pun boleh tapi lambat sikit la hehehe. Padahal memang tak boleh harap kennnnnn.

Sesampai cheras. Tengok dah ramai orang dah. Saya terus masuk bilik pengantin tengok apa yang boleh ditolong. Tengok langsir belum pasang. Baiklah meh andak tolong. Dulu keje pasang langsir biasanya saya la kena. Bukan apa. Sebab saya je sorang dilahirkan tinggi menggalah. Pasang langsir memang diciptakan untuk saya dulu HAHAHA.

Apa-apa hal kena amik gambar sendiri dalam bilik pengantin.

Dah selesai pasang langsir, pasang cadar.

Lepas tu acara bersembang sambil gelak tak hengat.
Cerita pasal pelamin ngan bilik pengantin zaman masing-masing la
Paling lawak zaman akak punya kawen la
Dulu kan mana ada upah-upah pelamin ni semua. Semua stok bikin sendiri dengan sedara mara dan jiran tetangga kan. So funnehhhhhhh la. Tapi takleh cerita dekat sini HAHAHA.

Giler ko nak cerita. Ada yang kena lempang kang. :p Sia-sia hidup.

Sepet punya pelamin.
Pehhhhhhhhhhh cantiknyaaaaaaaaa.
Kitorang tengok je la.
Nak nolong. Tapi takde share ngan company tu. ahakssssss.

Temanya pastel.


Hantaran untuk lelaki.

Korang tengok siap bagi hantaran bola ngan kasut bola lagik

Badang tengok je bola tu
Terus cakap.
Nyesal beliau tak mintak hantaran sebijik kayak dulu HAHAHA.
Mencik. Agak-agakla nak mintak kayak sebijik kan.
Nak beli reben nak hias kayak tu pun dah boleh miskin dah okeh.
HAHA









Hambek ko tengok la gambar pelamin sampai muntah
Nak tunjuk gambar kitorang tengah buat kerja la sangat. Ramai yang seksi pulak.

Nampak jerawat di bawah mata?
Dengggggggggg betul.
Tu la gatai sangat tangan usik-usik picit-picit.
Terus muka jadi buruk.
Kalau tak muka saya cantik macam Song Ji Hyo okehhhhhhhh kahkahkah
Baru berniat nak over dari pengantin
Terus GAGAL
Ada hatiiiiiiiii hahahaha.

Cantikkan semua deco ni.


Dan malam itu
Ceera berpesan (ayat saya reka sendiri)

"esok semua kena datang awal ok, cukur jambul yunan kul 1030"
Sambil berwarning, siapa datang lambat siapla dia.

Bersambung.




Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

4 komen[s]:

mama_onie said... [Reply to Comments]

Wah cantik nya.... serba serbi cantik

Shark Kay said... [Reply to Comments]

mmg cantik..
kompom meriah nnti.

Lulu Rahman said... [Reply to Comments]

seronok sebenanye bila kenduri ada adik-beradik yg ramai. masa tu lah rasa semuanya berguna. HAHAHHAHA

Nurie said... [Reply to Comments]

Pelamin org sekarang kawen sume grand..
Rasa cm nak kawen lagi plek..
Ahaks..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^