Follow Viruspadu

Friday, October 04, 2013

Lepak rumah Sepet88


Hai korang
Semalam bz mengalahkan timbalan menteri sukan ko tahu!
Dan mengabaikan belog kerana diri ini telah letih.
Maka tiada update.

Maaflah.

Eh tetiba baik sangat minta maaf sebab tak update sehari kan KAH KAH KAH. Gedik sangat. Padahal selama ni semingu tak update buat tak tahu je kan. Jangan la cakap saya ni asik update blog tak buat kerja. Tak baik tau cakap macam tu. #rekaceritasedih. #checkSKT20mukasurat HAHAHA.

Hari tu kan.
Kitorang satu family pergi melawat pengantin baru punya rumah. Harapkan pengantin datang bertandang ke rumah saya tu memang tak la kan HAHA. Wei ana, ko sorang je kawen x datang rumah andak bertandang tau tak? HAHAHA. Tapi takpelah, sebab rumah andak sepah HAHAHA.

Cerita dia start macam mana ntah
Cerita pasal kenduri kawen kot
Pasal gudis.
Gudis sepet kawen ritu kan dapat yang biskut dalam balang kecik2 tu.
Pastu saya pun pelik la apsal balang kecik2 ni banyak giler kat rumah saya
Pastu kaklang kot bgtau saya, En.Badang amik yang kosong2 budak2 makan biskut balang kecik comel ni letak merata sepahkan. En.Badang cakap nak buat letak jintan, lada hitam, kayu manis bla bla bla.

"orang ke dapur je faham" Kata Badang HAHAHA

Wah bijak, kata ku
Tapi apsal tak amik yang penuh ada isi biskut dlm tu. Kalau amik yang ada isi lagi bijak HAHAHA

Pastu sembang la gelak2 pasal bekas tu.
Pastu sepet cakap, kat rumah dia ada lagi (bukan yang kosong huhu), kalau andak nak, datang la rumah. Time nak balik seremban tu singgah la rumah dia. Macam tu.

So set la. anak2 saya mesti happy
Saya bgtau Badang, balik kang singgah rumah sepet, sepet dah kasi alamat semua.

Pastu kaklang kata, kaklang nak ikut
Pastu akak pun nak ikut
Pastu dah semua nak ikut

Maka, terjadilah perhimpunan keluarga HAHAHA
Nasib ko la sepet :p

Jumaat malam sabtu tu saya tido cheras. Daripada opis terus balik cheras. Biasa saya balik cheras tiap minggu. Tapi jarang sangat la tido sana. Biasa balik hari je.

Sabtu tu semua adik beradik datang lambat pulak. Semua pakat datang petang. Aiyooooooooooo bosan kot. Pastu paling tak menahan tengok akak letak gambar kat moment wechat tengah makan cendol ontheway nak balik rumah emak. Ini memang tak boleh jadi. Berani korang ye.

Jadi saya pun menyendeng2 la kat suami, ajak makan cendol jugak haha.

So emak, uteh, nini, saya nisa anoi badang pun memulakan operasi mencari cendol. Abah taknak ikut, abah nak baring.

Sekali cendol habis. Nampak sebelah ada laksa ngan kelapa. Layannnnnnnnnnnnn.



Saya ni kata je nak kurangkan makan kan.
Nasib baik la ada Shape plus ngan Eve Fiber kekekeke. Makan dengan senang hati HAHA

Tak cukup dengan itu. Nak jugak cendol
Singgah pulak btrazak kat area permaisuri tu. Makan pulak cendol ngan rojak


Dan terus rasa bahagia HAHA.
Asalkan dapat makan, kakjeng pun bahagia :p
Tak susah nak bahagia kan kakjeng kan
Dengar suami membebel pun dah boleh bahagia HAHA
Mencik!

So, balik rumah dan berkumpul semorang. Bergerak le rumah sepet berpandukan GPS kereta dan sesat2 masuk lorong hew hew.

Anak-anak buah saya memang suka naik ngan saya. Boleh kuak lentang agaknya :p

Rumah sepet. Ini kawasan OOTD beliau.

Cantik rumah sepet. Pandai dorang deco :)

Lama jugak lepak rumah sepet ni.
Lepas tu makan lagi kemain banyak
Makan kek
Pastu makan pizza dipakejkan dengan air gas
Hoi kata nak kurangkan makan kakjeng HAHA

Baiklah.
Tu je.
Kalau cerita pasal makan mmg takkan habis.
Kesimpulannya rumah sepet cantik :p
I love u keluarga :)

-----------------------------------------------------------------------------------------
Mini Ads


 || 5 FUNGSI UTAMA CMCURE YANG ANDA PERLU TAHU ||
★ FUNGSI PERTAMA : berupaya untuk merawat RESDUNG !
★ FUNGSI KEDUA : mampu menghilangkan bau nafas mulut , terbukti dengan testimoni pengguna
★ FUNGSI KETIGA : mengurangi BERAT BADAN !
★ FUNGSI KEEMPAT : boleh menyembuhkan SAKIT JANTUNG !
★ FUNGSI KELIMA : berupaya untuk merawat KEPUTIHAN, SENGGUGUT, MENGECUTKAN RAHIM DAN MERAWAT LUKA DALAMAN !
CMCURE REVOLUSI RAWATAN RESDUNG MODEN NO 1 DI MALAYSIA!


Hubungi kami, Perunding CMCURE anda:
#ZainabAbidah - 0122292739
Pengedar sah CMC

Facebook: https://www.facebook.com/Zai.AbuBakar
Instagram: @cmcuredealer

Perkhidmatan COD disediakan utk area: GOMBAK, RAWANG dan KAWASAN SEKITAR



Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

1 komen[s]:

aSmiDar said... [Reply to Comments]

beshnyer sendol.....







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^