Follow Viruspadu

Tuesday, October 08, 2013

Tak Suka Lapar, Tapi Nak Kurus

Kakjeng memang tak boleh dibiarkan lapar
Percayalah!
Kalau dibiarkan juga, pasti akan amukan dan menjadi hulk secara tetiba
Saya perasan saya memang cepat marah kalau lapar.
Saya juga perasan yang saya memang cepat marah kalau menunggu.
Saya akan jadi bengang kalau meeting start kul 3, tapi kul 3 bilik meeting masih kosong yang ada cuma kakjeng. WTF. Eh tetiba rasa nak marah padahal teringat je HAHAHA. Dasar.

Disebabkan saya tak boleh dibiarkan lapar.
Dan terlalu ramai yang menyayangi kakjeng di pejabat WTF HAHAHA.
Makanan memang ada je kat dalam bilik.
Makanan yang hampir expired jugak tak mustahil ada jugak tu.
Nanti saya kena check. Saya syak memang ada tu.

Uols. Berat saya ritu. Dah capai ke 60-61.5kg tau.
Memang perasan berat saya nak naik. So saya pun diet la. Saya diet tau WTF hahaha.
Saya perasan berat saya naik bila tengok gambar-gambar saya. Tambun je WTF

Seperti ini:

Ini. Amboi peha kau kakjeng WTF

dan ini ...

Redha :p

Sebab tu la, korang jangan la samakan saya dengan sepet88 tu. Nanti beliau sentap. Berat beliau 45kg je. Berat kakjeng 60kg. HAAHAHA. Hari tu ramai2 pakat samakan kakjeng dengan sepet88 dekat instagram. Beliau sampai taknak makan nasi ok WTF.

So macam mana nak kurus? Tapi taknak lapar.
Macam mustahil. Eh tak la mustahil sebenarnya kalau kita rajin workout exercise joging bagai semua tu kan. Tapi memang nanadooooooooo. Memang tak buat punye lah. Asal konon nak pergi joging je. Tak lari tapi jalan je. Pastu perjalanan balik rumah singgah makan roti canai HAHA WTF.  Cemana tu kan.

So, saya bukak FB ni. https://www.facebook.com/slimsecret2u Tak Lapar Tapi Kurus. Macam sukar dipercayai.

Tapi takpe. Kakjeng kena cuba. Kata taknak lapar.

Shape Plus.


Malam pulak minum Eve Fiber.


Untuk pengetahuan korang Shape Plus ni sekotak ada 10 sachet ambil 1 kali sehari, 1 jam sebelum sarapan dan Eve Fiber pulak sekotak ada 15 sachet amik 1 kali sehari 1 jam sebelum makan malam.

Cara makan:

1. Shape Plus ambil satu jam sebelum breakfast dalam keadaan perot kosong.

2. Eve Fiber ambil satu jam sebelum makan malam

Untuk kesan yang terbaik sila:
- Jangan mengada nak diet muahahaha WTF. Makan je macam mana yang biasa makan. Tapi kalau boleh tu beringat la ye
- Minum air masak 4 liter sehari bagi memaksimumkan Shape Plus dah Eve Fiber bekerja

Kakjeng jangan nak giler WTF suruh kitorang minum 4 liter air sehari ni. 4 cawan pun hazab tau. HAHAHA Baiklah. Kakjeng juga tersiksa mendengar banyak itu air kena minum. So kalau taknak rasa sangat. Korang boleh try minum 1 liter air waktu pagi. 2 liter air masa kat opis tu. Dan 1 lagi liter air balik kerja sampai ke malam sebelum tidur ye.

Begitu.

Maka saya pun bermula lah Ber Shape Plus dan Eve Fiber
Ini saya rekodkan apa yang saya makan. Konon nak kurangkan makan la. Baru la saya kurus cepat giler. WTF




Baiklah. Lepas tu saya rasa bersalah giler nak salin apa yang saya makan. Sepertinya banyak giler saya makan setiap hari HAHAHA WTF

Saya cuba Shape Plus dan Eve Fiber ni 15 hari aje.

Macam mana lepas ambil  Shape Plus dan Eve Fiber?
Yes. Ko akan rasa sakit perut. Saya 1st day tu, kul 5 pagi sakit perut HAHAHA WTF. Tapi sakit perut dia bukan tahap ubat julap ye. Saya syak makanan yang kita makan tu dia cepat hadam kot.

So lepas 15 hari macam mana?
Saya tak kata berat saya terus turun 10kg ye WTF 
Ko giler berat nak turun banyak macam tu
Makan dah macam hape je kan.
Siyes saya makan tak kawal langsung.

Tapi kan
Tapi kan
Tapi kan

Tadi kita timbangkan
Berat kita dah 57.5kg.
WTF.
Adekah ini megik?
Gua makan banyak kot!

Klik fesbuk ni atau wasap kalau korang nak try jugak tau.
Shape Plus + Eve Fiber = Powerfull Slim Secret
Agent No: SSR 154 
CALL/SMS/WHATSAPP : SALWAH 0132933813



Note: WTF = What The Fun :)

Dan entry ni belum berakhir ye.

Untung la ada Promo berganda ni. Saya ritu takde pongggggggg. Untung lah! Beli set sebulan Shape Plus dan Eve Fiber free (2 Eve Fiber dan 2 Shape Plus) free 22 KEPING Shape Plus!! UNTUNGLAH! #dengannadajeles
UNTUNGLAH :p

Shape Plus + Eve Fiber = Powerfull Slim Secret
CALL/SMS/WHATSAPP : SALWAH 0132933813




Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

5 komen[s]:

✿.。M.C 。.✿ said... [Reply to Comments]

Isssh knape sy < 60 kg tp sy nmpk lg tembam dr kak jemah 60kg tu... aaaargh nk kna smbg blk mnum shape plus tp ALSD II pun x abis lg.. aduuuuh payahnye!!!

mama_onie said... [Reply to Comments]

Huhuhuhu kalau 60 adalah gemuks saya adalah super gemuks T_T

Siti Nurhayati Dollah said... [Reply to Comments]

Wah, menarik dan tertarik. Masa sebelum kahwin dah capai berat idaman. Sekali lepas kahwin macam tak sesedor pulak. Lepas ni boleh cuba ni.

Mummydearie said... [Reply to Comments]

Dulu saya 45kg saya rasa mcm ada peha drumstick sekarang ni saya tak pernah pun dpt 45 kg tu balik, bertambah2 adalah. Peha dah mcm peha ayam kena cucuk gitu.

nama saya katy cat...hahaha said... [Reply to Comments]

vp:: xdpt lah contact number tue.//







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^