Follow Viruspadu

Monday, December 16, 2013

Ini Bukan Percutian

Ini pekerjaan.

Maafkan cikgu besar Jeng. Kena letak gambar bebesar. Menunjukkan ini pemilik belog.
Memula nak bagitahu yang cermin mata tu takde power.
Sekian.

Hari tu ada tulis yang saya buat minor operation kat mata belah kiri kan. Minggu depannya ko tahu dok? Belah kanan pulak sakit. Cobaaannnn sungguh la. Dah la saya kena hadir Bengkel kat Janda Baik sana hari khamis sampai sabtu. Boleh pulak ko sakit mataaa kan. Memang dah cakap dah dengan en.Badang, kalau mata ni sakit sampai ke bengkak2 mata sepet sebelah memang gua MC je. Memang takde la bebengkel2 bagai.

Malam-malam beria la tuam bijik mata. Titik ubat mata bagai. Tu yang gigih pakai spek mata tu. Nak kaver mata tu satu hal. Tangan ni asik la nak pegang mata je kan. Sebab gatal + pedih. Sedap betul kalau dapat gonyoh mata. Huk aloh. Tiap kali nak gosok mata je, ada cermin kaver. HAHA. Terbaik ko! Pendinding gitu.

Akhirnya mata saya pun tidak jadi bengkak. Dan terus pulih. Heibatttttttttt. Sebab itu saya pergi jugak bengkel itu.

Dah berapa lama saya tak pakai mekap mata ni wei. Rasa togel je wajah. Nasib baik masih cun kahkahkah. #perasan

Okey, itu mukadimah. :p

Ini baru nak masuk cerita sebenar.

Saya gi janda baik kat Cherengin Hills sana. Korang pernah pergi?
Kalau tanya saya best ke idok?
Memang tak sesuai untuk percutian keluarga la.
Takde sungai ponggggggggg. Ado swimming pool yoooo. Nak buek apo. KL mahupun seremban belambak. Kalau nak mandi sungai, kena bawak kereta turun bawah. gi riverside sana. hoh. Lebih baik duk D'ark, atau riverside atau ahhh banyak sangat penginapan dekat janda baik. Gugel aje lah. Yang mahal ado, yang murah ado. Nak free bawak khemah. Abis cerita.

Saya pergi satu kereta dengan rakan-rakan terbaik. Kah kah kah. Dalam kereta asik la gelak. Tak sempat kakjeng nak lelap. Walaupun driver kacak yang bawak songkok siap2 dalam kereta dah bukak lagu sentimental dah. Ada mekchu, effi dan juga Azlan Nordin. Eh tertulis nama penuh kau pulak Lan HAHAHA.

Perjalanan start jam 2 lebih. Dan menyinggah tandas dekat station minyak yang "baunya tajam sekali" tercocok2 lubang hidung HAHAHA. Alahai. Terus rasa nak gelak. padahal kitorang 4 orang aje yang paham kalau nak gelak.

Dan lepas tu singgah makan cendol bakar.
Ntah la bila nak sampai kalau macam ni kan.
Asik menyinggah je.

Tu belum lagi termasuk nak singgah rnr sebab nak beli pam susu mekchu yang tertinggal dalam beg dia yang lagi satu. Tragis. Takkan nak mintak tolong saya pamkan secara manual sorang sebelah. Lebih tragis. :p

Saya order cendol bakar durian campur pulut. Konon nak makan ketika panas. Memang sinonim makan cendol ketika cuaca panas kennnnnnn. Heaven. Terbayang pun dah heaven. Tapi suapan cendol yang pertama seiring dengan hujan lebat. GAGAL. HAHAHA. Hujan bukan sikit-sikit punya hujan pulak tu. Siap lebat tenggelam kasut tinggi kakjeng tau. Adoiyainyepunnnnnn.

Cendol bakar ni memang diorang bakar
krikkk krikkk krikkkkkkkkkk....
Fine. Tipu.

Perjalanan diteruskan dengan kitorang agak basah sepoi-sepoi dalam kereta. Encik azlan memang pemandu berhemah. Kitorang cuma buat aksi melekat-lekat ke cermin tingkap aje. Nasib baik tak sempat amik video keek masa tetiba tercium cermin pintu kannn. Memori sungguh.

Pemandangan dari Cherengin Hills. Memang cuaca best. Best. Sejuk sepoi-sepoi walaupun matahari mencanak atas kepala. Nice. Pemandangan cantik. Tapi kul 12 jangan la harap nak sejuk mcm tu, ko ingat ini LONDON?

Bak kata azlan, "korang tahu tak kita duduk atas awan"
Lepas tu muka masing-masing blur mentengok beliau.
Kemudian beliau kata ayat dia tu ada koma (,) cuma tak perasan HAHAHA
Siot betul.

Maka yang betul. ayat tu ada "pause"

Kita duduk, atas awan.

Baik azlan.

Itu lawak. HAHAHAHA.
Kau memang.
Sebab tu kalau dia cakap secara serius takde siapa akan percaya.
Atau pun cuba untuk percaya tapi masih ragu-ragu HAHA

Gambar dengan kembar kena ada. Kitorang kembar bukan sebab muka sama ye. Memang semua tak sama. Dia kurusssssssssssss je. Kakjeng ni pelam. Muka dia elok je bujur sirih. Muka kakjeng umpama bola kena sepak. Hew hew hew. Tapi kembar sebab selalu sesama je.
 Tak sangka kita bersama semula kan.

Perbincangan malam. Bersama kak ana. Dia comel. Dan dia buat saya kelihatan giant disebelah sob sob sob. Teman gelak saya. Sebab mekchu dah tak sama unit dengan saya dah.

Nasib baik rumet dengan mekchu. I loikeeeeeeeee.
Serasi bersama. I boleh sheksi mcm mana pun. HAHAHA. Ini dua orang jenis bertolak siapa nak mandi dulu ni. Dasar sangat :p

Hari jumaat.

 Ini pagi di cherengin. Masa ni jam 9-10 pagi kot. Cantik sangat kan.

Semasa prizentasyen.

"Jom mandi sewimingpul nak taim break panjang ni"
"nak nak nak"

Selepas survey-surver swimming pool.
Kitorang pun balik ke bilik. Nak tukar baju mandi. Eksaited sangat.

Lalu berkuak lentang di dalam bilik.
zzzzzzzzzzzzzzzzzz.
HAHAHA.

Konon je nak mandi.
Tilam jahat. Tilam jahat.
Ececece...

"su dah kul berapa?"
meraba2 cari fon...
"omakau, dah 2.55"

Hambek kau!
Kena masuk diskasyen kul 3 kot.
Melompat la acik dalam bilik.
2 minit terus siap.
Memang megik kalau dalam keadaan terdesak macam ni
Tetiba masuk bilik diskasyen muka menten je.
Well, lakonan kena mantap :p

Kul 5,
Kitorang ber5 jenjalan la.
Termasuk incikbosh.
Nak jugak main air
Dapatt cicah cicah kaki geli2 kena air pun jadi lah.
Nak merasa lah.
Daripada terperap aje kat hotel.
Apa pun tak bleyyyyyyyyyyy

Baju dan shawl ni buat saya nampak tambun la. Sebenarnya saya kurus sikit. HHAHAHA. #takterimakenyataan

Kakjeng dan mekchu
 Effi dan kakjeng.
Tapi dekat dunia nyata saya panggil dia piah.
Piah lagi mesra. Macam jemah.

Riverside.
Sekadar main geli geli kaki je.
Memang ada niat nak mandi, tapi kang kat mana nak salin baju kennnnnn

OK kakjeng gems. #sentap
 tengah tengok video kat instagram hehehe.

Lepak makan durian pulak. Durian kampung dia lagi sedap. Sedap dan murah. Korang kalau datang sini tak makan durian, memang la rugi uolsssssssssssss

Haip haip. Makan tangan kiri. Haipppppppppppppppp 

Itu azlan nordin HAHAHAHA
Terima kasih piah sebab belanje durian.

Sabtu.

Saya dengan mekchu ada beberapa baju yang sama dan tudung yang sama. Lepas ni kalau nak keluar memana kena plan bebetul la. Boleh bawak baju sama kennnnnnn. Kita bawak bawal datin okehhhhhhh.



Sabtu tu saya nak balik dah.
En.Badang datang jemput saya.
Boleh la bawak anak-anak main air sungai.







Papa dibuli.
Mama sekadar memerhati.

Kul 2 saya dah sampai KL dah
Kejap je kannnnnnn.

Ok lah.
Diakhiri dengan gambar kakjeng selfie dengan nonoi. Ini atas permintaan nonoi niii... sebab dia nak pakai shawl mummy. kui kui kui. Sebab tu dia over sangat.



Saya rasa happy sangat la.
Macam tak sangka boleh bersama balik dengan orang-orang yang saya sayang.





Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

9 komen[s]:

J.M.R said... [Reply to Comments]

oooo..igtkan percutian..:-p

Mama Mirza said... [Reply to Comments]

Like. . Hihi... sengih jer baca kjeng nyer citer.. best. . Part makan durian dgn main air kat sungai.. tu ler..

Zana Nordin said... [Reply to Comments]

he he he he....
memacam citer ler kak jemah oitt...
dari citer mata...
pergi ke citer bengkel
pergi ke citer makan durian
pergi ke citer mandi sungai
complete set...

macam best jer tempat nie..

mekchu said... [Reply to Comments]

ehhh lawak duduk atas awan tu.. rugi tak de waktu kejadian.. tp baca kat sini pun dah lawak.. hahahahaha

Love Razila said... [Reply to Comments]

Macam best je,HEHEHE x pernah sampai sini lagi

mama_onie said... [Reply to Comments]

Bestnya mandi sungai Kak jeng

Alin Marlini said... [Reply to Comments]

last pergi Janda Baik adalah zaman kecik kak alin...hehehe

Amanda Suria said... [Reply to Comments]

SA pun x berapa suka dengan Cheringin Hills...siang agak panas..memang x sesuai bawak family dtg...selalu kat situ untuk conference or team building jerk..

lily lotus said... [Reply to Comments]

sungai adalah lebih menggoda dari swimming pool. kan? hehehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^