Follow Viruspadu

Tuesday, March 25, 2014

7 Tahun Lalu

7 tahun lalu. Bayi itu kecil sahaja. 2.55kg. Kecil. Kepala dia lebih kecil dari tapak tangan saya. Kecil. Tapak tangan saya lebih besar dari kepada dia. Kecil.

7 tahun lalu. Dia membawa 1001 makna dalam hidup saya.

7 tahun lalu. Tangisannya membawa kebahagiaan yang tak ternilai.

Selamat hari lahir yang ke 7 tahun Sayang. Terima kasih kerana hadir dalam hidup Mama. Terima kasih kerana mewarnai hidup Mama.

An-Nisa Abriza bt Shamsul

Jujurnya, Nisa adalah seorang anak yang senang di jaga. Tak banyak karenah. Dengar kata. Kalau saya ingat la masa nisa kecil dulu. Alahai senang betul jaga. Tido senang. Makan senang. Nak ajar apa pun senang. Moga yang senang-senang sampai bila-bila ye Sayang.

Selamat hari ulang tahun An-Nisa.
Kita semua sayang Nisa.
Mama sayang Nisa
Papa sayang Nisa
Adik Anoi sayang Nisa
Kakak Alesha sayang Nisa
Apizudin sayang Nisa (kucing)
hihihi

Tahun ni.
Saya tanya nisa daripada awal tahun lagi.

"nanti nisa fikir tau, nisa nak hadiah besday apa, nanti mama belikan"

Maka setiap hari hadiah besday nisa bertukar-tukar HAHAHAHA.
Sekejap nak basikal, sekejap nak anak patung. Lantok la kome. Fikir la dulu.

Ada satu hari, nisa mintak saya belikan kaler pensil dia. So saya bawak la gi jasko. Lepas beli je dia cakap.

"mama, terima kasih belikan kakak kaler... inilah hadiah besday kakak"
"ha kakak nak kaler ni jadi hadiah kakak ke?"
"a ah" ~terus peluk kaki mama.


HAHAHAHAHA cukurlah HAHAHA.
Logooooooooo (lega) mama tekau!


 Kakak yang sangat sayang adiknya


Ok. Itu satu kisah.



Haaaaaaaaaaaaaa.
Ini nak cerita jugak ni.

Ini cerita 7 tahun lalu gak ni uols.

Kitorang beli viva ni. Tahun bila?
Malas nak chek entry lama katanya.
Seingat saya masa nisa baby lagi, dan masa baru pindah rumah.


Teruja uols.
Teruja.

Teruja dan banyak dugaan kakjeng nak pakai batmobile ni tau.

Panjang betul cerita dia.
Sepanjang hidup memiliki viva ni.
Saya cuma jadi penumpang ajo.
Tak pernah drive sendiri.

Semalam la.
Pertama kali weiiiiiiiiiiii
Saya drive.

Tu pun lepas tukar gear box kahkahkah.
Ko ingat haku reti nak bawak manual?
Nan hadooooooooo.

Terima kasih adik ipar sbb tolong.
Sayang ketat-ketat.

Semalam en.badang hantar viva kat ofis. Dia siap-siap parkingkan kat basement. So saya balik drive sendiri la kononnya.

Belum kul 4 gua dah panik sorang-sorang kat ofis dah sebab terbayang nak balik nanti kena drive HAHAHA. Over tau kau ni!

Lepas tu cemas sesorang sebab lupa kalau nak gi basement kena turun lift mana satu.

"kita lupa la mcm mana nak gi basement, nak naik lift mana satu ek"
"cuba pakai waze"

HAHAHAHAHA.
Tercucuk hati kita wakkkkkkkkkk.
Sampai hati awak suruh kita pakai waze tau
Hetchuuuuu.

HAHAHAHA

Berjalan nak ke kereta pun berdebar
Masuk kereta pun berdebar.

Nak keluar dari basement pun berdebar.

"jangan call kita, kita nak drive keluar basement ni, susah ni"

HAHAHAHA poyo!

Well. Biasalah. Pertama kali.
Alhamdulilah. Semuanya ok saja.
Tu dia.
Terus cuci dengan kasik kilat sekali batmobile ni kan.

Erm.........
Nak beli apa lagi ek???
Teruja ni.

Erm... mana nak cari seat cover hello kitty?
hehehehe.





Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

3 komen[s]:

Love Razila said... [Reply to Comments]

Amboi kakjeng..lepas ni drive memana sendirilah yer...zasss berdesup peginya. HEHHEHE, habislah viva tu dr hitam bertukar pink gitu. HIHIHI

Amyz Azlie said... [Reply to Comments]

Happy Birthday Nisa.. :-)

ColLiN said... [Reply to Comments]

Bukan iklan untuk dijual ke, Keta ni.? Sebaya rupanya Nisa ngan anak sulung saya.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^