Follow Viruspadu

Wednesday, March 19, 2014

Pergi ke idok?

Bukan maksud saya pergi ke idok kenduri kawen kat seremban ye.
Walaupun pembukaan entry kali ni adelah gambar saya nak pergi kenduri kawen keh keh keh.
Saje tunjuk gambar selfie ber duck face. Maafkanlah ye.
Teknik berusaha muka bagi nampak kurus kan. Well.




ermmmmmmmmm

ermmmmmmmmm

BLUR.


BLUR.

HAHAHAHAHA.

What hapen to you Kakjeng.

Pernah terjadi dok time ko taip entry. Pastu kau blur.
Ni kalau saya tulis kronologi nak menyiapkan satu entry Matta fair ni.
Memang tak jadi entry Matta Fair ni
Tapi jadi entry Kisah aku sebatang pen je karang ni
Ahaksssssssss

Berapa kali delete backspace dah ni wei.
OK la sambung.

OK lah.

Nak cerita pasal Matta Fair sebenarnya kan.

Siapa pergi?

Kitorang parking kat MidValley.
Naik komuter ke putra.

Haduh penat.
Kaki penat.
Kaki melecet.
Kalau tak disebabkan susah nak parking dan jalan jem.
Memang saya takkan pilih option ni.
Penat tauuuuuuu (nada mesti manja)


Perlu ke duduk dalam komuter macam tu? Diva ke kau! Kah kah kah. #posingjerk #akuyangpakaikoyangpanas

Bukti ni. Bukti.

Kali ni saya memang takde plan nak berjalan ke overC. So dalam negara aje la. Banyak terlebih-lebih ke duit ko kan. HAHAHA. Lagipun si nisa sekolah dah sekarang. Leceh sikit nak berjalan. Kena tunggu cuti sekolah. Kalau cuti sekolah sesak pulak. Mak hencek tak suke. Abis tu canne.

Kalau korang dah plan. Senang cerita dia.

Terus refer peta.

Terus serbu.

Kecuali kau ada banyak masa dan banyak tenaga dan penuh kesabaran di dada. Maka sila la jalan round satu-satu setiap booth tu. Menangis okeh.

Saya sendiri pun takde la plan dari awal mana nak pergi.
Masa dalam kereta baru fikir.

So saya beli pekej mende kat sana?

Ala pekej A Farmosa yang sebelum ni saya beli RM8 per person je tu. Ingat dok?
Tapi kali ni dah up RM2 la kan. Jadi RM10.
Cumanya saya pilih hari jumaat. Harga dia up lagi RM25 per person.
Takpelah. Masih murah.

Itu satu.

Lagi satu

Family Pakej masuk Aquaria. 2 dewasa 2 kanak-kanak RM99.

Lepas dah balik rumah.
Baru teringat.
Apsal saya tak tengok pekej kat cameron highland.
Apsal saya tak tengok pekej masuk sunway lagoon.
Alaaaaaaaaaaa.

Takpelah tahun depan.

So korang punya hasil Matta Fair mcm mana?
Tahun depan saya nak tiru :p





Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

2 komen[s]:

Aiza Haris said... [Reply to Comments]

bestnyee die pergi matta fairrr... jelesssss3... hehehe.. thn ni plan simpan duwitt dulu hehehe..

Love Razila said... [Reply to Comments]

Kak jeng gi hari ape tuh dapat fink color...I gi hari jumaah dapat bag purple color. Hemm i dah habis tawaf 1 matta fair gara2 mengiring bos sambil cuci maha. HEHHEHE.

http://abadierazila.blogspot.com/2014/03/matta-fair-2014.html







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^