Follow Viruspadu

Thursday, April 10, 2014

Sarapannya Harus Milo

Tahukah anda yang sarapan itu sangat penting untuk memulakan hari anda?

Adakah tahu?
Ataupun tahu tapi malas nak layan?

Memang tahu, tapi malas la nak makan. Kerja banyak la.

Saya memang nak sarapan, tapi tak sempat.

Sarapan. Ahhhhh nantilah.

Mek diet tekau! Malam kang baru mek makan yo!

Eh! Bukan ke kalau sarapan nanti gemookkk. Taknak!

Cuba la ko fikir bila masanya aku nak sarapan. Bangun pun dah lewat dah. Hari-hari masuk office pun dah waktu kecemasan dah! Inikan pulak kau suruh aku sarapan. Mau nya nanti aku kena pecat nanti.


"Bila sarapan kita nak masak ni adik. Kakak dah lapar ni"



Phewwww.
Payah kalau gitu alasannya.
Itu namo eh hati dah golap bumin HAHAHA.
Baru belajar word golap bumin sebenarnya.
Sebenarnya tak maksudkan hati golap bumin pun
Tapi cuma belum sedar betapa pentingnya SARAPAN.

Jujurnya.

Saya dulu golap bumin juo. HAHAHA. Selalu bagi alasan gitu sebab malas amek nak sarapan. Tengahari kang la makan sekali. Koso la den nak makan banyak kali. Itu dulu lah. Dulu.

Jujurnya.

Sekarang anak-anak dah sekolah. Annisa dah masuk darjah satu. Kena masuk sekolah awal pagi. Makna kata kul 7 tu dah kena keluar rumah dah. Habis tu nak bangun kul berapa lak nak masak sarapan semua tu kan. Tak dan uols. Tak dan.

Jujurnya.

Sekarang ni lepas anak-anak siap berbaju sekolah. Berwangi-wangi. Bapak juga. Ibu juga, Kita sarapan minum MILO lah.

Start your day right by eating right, get positive energy with Milo.

Milo sedapkan.
Lagipun takyah paksa-paksa anak minum.
Cukup masa je anak-anak pasti akan request.
"Mama nak susu milo"

Tak best sembang kalau takde fakta.
Kenapa Milo ni best diminum masa sarapan dan bekalkan energy pada kita mahupun anak-anak kita.

4 sebab kenapa saya cakap tadi Milo bagi Positif Energy.

1. Milo is the source of positif energy sebab dia ada protein, lemak dan karbohidrat.

Positive Energy sangat ni kan. 


2. Positif energy takes you further. Mental dan fizikal. Bila kita sarapan. Perut kenyang. Hati tenang. Senang berfikir. Senang buat kerja. Mudah beri tumpuan dengan apa yang kita buat. Boleh tingkatkan daya kreativiti. Bayangkan kalau pepagi kau lapar muram je. Nak buat apa pun tak jadi kan. No! Kenot like dat one. Not good okey. Me dont like. HEHEHEHE. 



3. It's the fuel for positif day. 
Betul la tu. Ko ingat kereta je pakai minya. Badan kita pun sama jugak. 

Baru ada tenaga nak joging.


4. Positif energy is DELICIOUS.

Ha yang part DELICIOUS tu yang penting tu.
Kalau tak sedap. Jangan kata nak minum.
Pandang pun tak mauuuu.


Jaga la pemakanan kita.
Bak kata orang kita ni adalah apa yang kita makan.
Kesihatan kita juga banyak juga berbalik kepada apa yang kita makan.
Berkhasiat ke tidak.

Sebab tu sarapan sangat penting.

Demi nak bagitahu korang yang betapa pentingnya sarapan ni.
Tersangat-sangat penting ni tau. Bukan sikit-sikit ni.


Nestle Milo akan mengadakan 2014 Malaysia Breakfast Day Run.

Jom la join.
Tahun lepas saya join juga.
Best.

Sana sini Milo.
Kemain banyak lori Milo yang boleh beratur minum Milo FREE sejuk tu.
Kenapa ek Milo yang dekat lori Milo ni sedap dia lain macam.
HAHAHAHA.

Jom la join.
Jom la.


Bukti kakjem disitu. Breakfast Day.

FBI juga disitu. Dulu.

Ala. Korang sebenarnya nak join tapi malu nak tanya kan.

Dan anda akan menemui macam-macam maklumat kat situ termasuklah resepi nak buat sarapan menggunakan Milo. Sodap.

Ok sekali lagi. Layari   www.milo.com.my/breakfastday Milo dan mohon diisi borang pendaftaran.




Bilanya?
20 April 2014 bersamaan dengan hari ahad di Dataran Putrajaya.
Start jam 7 pagi tau.
Jangan la datang kul 7. Awal la lagi ek ek ek.
Malaysia Breakfast Day Run is 7km & 3km
Boleh pilih.

Ini adalah antara gambar pada Malaysia Breakfast Day yang lepas-lepas saya nak share dengan korang.





Mr. Ho Hau Chieh, Executive Director, Dairy Business Unit of Nestle Malaysia tengah torai nak buek “MILO® Tarik”  tekau! 


The Nestle MILO® team serves a healthy breakfast accompanied with a nutritious mug of MILO





Ingat.

Sarapan.

Mesti sarapan.

Mesti.



Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

2 komen[s]:

Al Kisah said... [Reply to Comments]

Milo fav alkisah.. pagi milo, tghari milo malam pun milo.. stylo..

Norliney Ghazali said... [Reply to Comments]

Assalam.. Nice blog..

Jemput ke blog akak =)

http://lineyghazali.blogspot.com/







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^