Follow Viruspadu

Wednesday, May 14, 2014

OLDTOWN White Coffee 3 in 1



Kopi… sapa yang tak suka minum kopi kan. Kalo tak minum kopi sehari, rasa gatal2 kepala. Kalo tak mulakan kerja dengan minum kopi, sepanjang hari tak mood. Korang pula suka apa??

ada macam2 jenis kopi dalam dunia ni, jenama pun ada banyak kan... sampai kopi tahi musang pun ada orang minum... hihihi
Ateh kawan suke bebenor ngan kopi keluaran OLDTOWN White Coffee. Tetiba kawan cakap dalam bahasa Perak pula kan. Dah kawan memang asai org Perak, jadi kawan kena le nyokong kopi keluaran Perak... tak gitu gaye nye kan? kan ?




Kome semua tau idok, OLDTOWN White Coffee ini bermula di Old Town Ipoh. tu sebabnya la rasa dia memang power. Kopi ipoh mali memang sedap maa. Bila minum, terasa macam kopi yang opah i buat di kampung kami di Tronoh nun...

Kat bandar Ipoh memang banyak kedai kopi yang best-best. Paling best bila rasa dan aroma kopi mereka masih kekal asli sampai sekarang ni. Kerana tu, kopi pilihan kak jem adalah OLDTOWN White Coffee. Sebab setiap kali kak jem minum kopi OLDTOWN ni, kak jem macam teringat-ingat zaman kak jem kanak2, suasananya, haruman zaman tu yang tak menyesakan dan kegembiraan.





kak jem teringat masa kat kampung, bila time hujan, guruh dan petir berdentum, sambil duduk2 kat beranda rumah tengok ke luar. Nak gi main tak boleh sebab hujan kan. Kalau berani terai la gi main hujan tu, sure kena piat telinge... hihihi... 

tapi dalam suasana sejuk dingin hujan waktu tu, tetiba hidung kak jem terbau aroma yang sungguh mengasyik kan... bau yang sungguh sedap lagi menyegarkan... apa lagi kalau bukan bau kopi yang panas2 berasap... pergh!!! sungguh indah nya. kena pula kalau ada biskut kering... adoiyaiii... sungguh enak bila di cicah kopi panas...

Keindahan zaman tu yang kak jem cari...



sekarang ni, bila kali pertama kak jem beli OLDTOWN White Coffee... pergh!! sungguh terharunya... aromanya seperti kenangan dulu2 kak jem. kenangan zaman kanak2 kak jem. alang kah indahnya bila kopi OLDTOWN diminum panas2 dalam suasana sejuk aircon (iye la... zaman dah berubah iye tak... hihihi)

anak-anak kak jem pun suka kopi OLDTOWN ni. Diorang kalau keluar berbelanja, kopi jenama OLDTOWN je yang diorang nak. Diorang suka kopi tu cicah ngan roti. Ahkak pun suka, nyah! hihihi



OLDTOWN White Coffee ada banyak pilihan. Dia ada 

OLDTOWNtm 3 in 1 Classic White Coffee, kalau korang suka ada hazelnut ada OLDTOWNtm 3 in 1 Hazelnut White Coffee, kalau suka gula tebu ada OLDTOWNtm 3 in 1 Sugar Cane White Coffee. 


Kalau suka minum kopi sejuk2 pun ada tau, OLDTOWNtm 3 in 1 Ice Cold White Coffee atau kalau korang suka teh susu atau teh tarik, korang boleh beli yang ada susu punya OLDTOWNtm 3 in 1 Milk Tea White Coffee. Complete kan?? Semua ada...



Tu la sebabnya kak jem suka beli produk OLDTOWN White Coffee ni. Banyak pilihan dan mudah dicari di pasaran. Kedai runcit pun banyak jual... Tiada kopi yang dapat memberikan kita peluang untuk mengimbau kenangan lama setanding OLDTOWN White Coffee....




Korang terai la, sure tergile2 pasni nak minum selalu...
 



Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

2 komen[s]:

Asiah Fadhilah said... [Reply to Comments]

kopi sedap kalau makan dengan kepok lekor. mailah ganu and stay lah kat sini http://homestay6hm.blogspot.com/

hidayah_mutiara putih said... [Reply to Comments]

selalu minum kopi cap hang tuah jek...nanti boleh try....kalo pi old town pon x minum coffee nya....tapi ice chocolate...sedap sgt....







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^