Follow Viruspadu

Friday, October 31, 2014

BeautyOat. Cantik dan Sihat.

Korang suka makan oat tak?
Makan oat untuk sarapan?
Suka?

Tak ramai yang suka
Saya pun tak suka
Oat lembik dan memuakkan.
Ingat la dulu pernah macam tengok iklan makan sarapan oat macam sedap sangat.
Pastu berlakulah warm warm shit chicken
Belilah oat setin besau tu. Pepagi bancuh la semangkuk.
Semangat ni nak makan kan.
Dalam iklan kan nampak sedap betulllllllllllllllllllllllllllllllll

Sekali makan dua tiga sudu dah muak dah.
Yapedaaaaaaaaaa.
Memang tin oat penuh tu tak berusik la.

Ada kawan saya sorang ni
Dia memang akan makan oat tiap tiap pagi
Dan saya selalu rasa kelakar nak gelakkan dia makan oat
Saya selalu sakat dia pagi-pagi dah makan oat ke belum :p
Sebab pelik kenapa dia boleh makan oat tak jemu-jemu
Kawan saya cakap, kalau dia tak makan oat pagi-pagi dia susah nak ke tandas
Saya rasa itu kiut sangat. Boleh gitu pulak kan. Perut anje angat.
Apa la khabar kawan saya tu hehehehe :p
Semoga dia sihat selalu

Saya syak. Oat ni kalau makan gitu je. Maksud saya oat tambah susu. Makan lembik-lembik. Memang tak lalu nak telan. Eh! maksud saya, sayalah! Ada orang lain suka je kan.

Tapi kalau oat dalam minuman jadi sedap pulak.
Siyes.

Ko kena cuba.
Betul. Sebab saya dulu pun tak suka.

Sebab sejak saya minum BeautyOat ni. Saya pulak jadi ketagih nak sarapan oat pepagi HAHAHA. Kalau kawan saya tu tahu. Mesti dia pulak perli perli saya HAHAHA. Konfem dia perli kawww kawwwww punya. Malu I tau. #SorokMukaDalamLaci

 Hari ni dah hari ke 11 saya minum BeautyOat

Jangan risau, gambar saya sekarang dah tak pakai efek camera360 lagi HAHAHA. Malu pulak rasa pakai camera360 sebab kulit jadi licin sangat. Pastu nanti orang puji kulit cantik, mesti malu sebab sebenarnya tak. Pastu orang tanya apa petua kulit cantik sangat tak kusam langsung, padahal edit. Menipu rakyat sangat. HAHAHA. Oleh yang demikian, terimalah kakjeng seadanya. Kalau ada jerawat, kakjeng pakai bedak tebal-tebal HAHAHA.


Apa BeautyOat ni sebenarnya?
Ini adalah Collagen Plus Oat Drink formula.
Dan ini adalah product collagen plus oat drink formula yang pertama di Malaysia.

Satu kotak ada 18 sachet.
Harga satu kotak RM79 (WM), RM89(EM)

Cara minum sama je dengan kalau nak minum air panas biasa.
Cumanya jangan guna air panas la.
Tapi air warm warm.

Masukkan BeautyOat dalam gelas. Campurkan 180ml air suam. Kacau. Dan boleh minum dah.


Hari ke-2 minum BeautyOat.
Maaf muka pucat. Memang macam ni la kakjeng cuti 3 bulan ni.
Tak kuasa nak mekap. Keluar rumah muka togel.

 Hari ke 9 minum BeautyOat


Ha, ada nampak perubahan?

Ha BeaytyOat bukan buat megik minum seminggu boleh terus jelita.
Tapi perasan tona kulit saya nampak berubah sikit

Sekurangnya 14 hari. InsyaAllah boleh nampak perubahan.
Bergantung pada orang jugak. Ada cepat, ada lambat.
Tapi biasanya, mata sendiri boleh nampak dan rasa perubahan tu. Kalau takat perubah sikit-sikit orang lain tak berapa perasan sangat.

Pengalaman saya sendiri?

Antara keistimewaan BeautyOat ni adalah dia boleh bantu kita kontrol weight.
Dan saya rasa betul. Sebab saya senang ke tandas dan lambat lapar. lambat lapar lambatla makan.

Saya kan kena ganti puasa 28 hari. So sekarang ni memang gerak gempur puasa aje saya ni. So apa lagi saya sahurkan. Ofkos saya sahur makan BeautyOat ni. Kenyang je rasa.

Kenyang dapat. Cantik pun dapat. Mana tak untung uols. Berbaloi baloi.

Antara Kebaikan BeautyOat
1. Memperbaiki ketegasan, keanjalan dan tona kulit
2. Mengurangkan kolesterol, garis halus, pigmentasi dan liang roma
3. Meningkatkan sistem imunisasi, tekstur kulit, tisu kulit dan tenaga
4. Mencegah penyakit jantung dan berat berlebihan

Benda gini takleh minum sekotak terus nak berubah kan. Kena berterusan lah. baru nampak hasil kebabommmmmmm.

Apa lagi ye info saya nak share dengan korang kalau korang nak try juga.

Pemakanan harian korang boleh makan je macam biasa. Takde sekatan ini kenot itu ken. Cumanya bila ko minum BeautyOat ni jadi lambat lapar. Memang tak rasa nak makan pun.

Kalau korang rasa nak buang air besar. Itu bukan kesan sampingan tau. Sebab biasanya macam saya juga, kesan terawal yang saya rasa adalah buang air besar. Pengambilan BeautyOat ni bukan je memberi kesan pada kulit dan dalaman kita malah ia juga membantu mengembalikan sistem imunisasi dalam badan.

Untuk maklumat lanjut dan macam mana nak dapatkan BeautyOat ni.

FB: www.facebook.com/beautyoatofficial
website: www.beautyoat.com
Instagram: @BeautyOatOfficial
Twitter: @babeskin365

Boleh tengok testimoni dalam instagram jugak.
Ramai dah share.

Oyye, lupa nak bagi tahu
Disarankan minum 2 sachet setiap hari. Sekali waktu sarapan, sekali sebelum tido untuk menampakkan kesan yang lebih ketara. Tapi pokok dek kau lah. Nak minum 1 sachet je sehari pun boleh je.


Selamat mencuba
Jom cantik sama-sama.
Jom sihat sama-sama.











Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza



Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

2 komen[s]:

Amyz Azlie said... [Reply to Comments]

Sekarang ni trend overnight oat. Macam dlm ku share dalam entri ini

Tapi yang ini terus bancuh. Senang la lagi. ;-)

Rosni Mahmud said... [Reply to Comments]

wah.. terasa macam nak cuba aje..minum oat ganti breakfast biasa...mudah dan sihatkan..Anyway tahniah atas perkongsian yang diberi...jemput juga jengok blog saya yer
http://cantik-calit.com/blog







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^