Follow Viruspadu

Tuesday, October 14, 2014

Hadiah untuk Anoi

Kesian annur
Birthday dia tahun ni mummy dia terbaring aje atas katil
Walaupun saya dah beli pakej masa dekat matta fair nak jenjalan dekat A famosa Melaka sempena besday annur. Tapi bila saya dah asik keluar masuk spital. Sampai terlepas tarikh booking. Rugi bilik dia. Nasib baik tiket masih boleh pakai.

Bila saya dah sihat sikit selepas melahirkan Annas. Bila badan saya dah kuat sikit.

Kitorang gambel aje pergi ni. Tak book pun hotel. Dengan harapan ada je bilik kosong. Bukan musim cuti pun. Patutnya ada. Kitorang gi Mahkota Hotel Melaka. Sebab situ senang nak gi mana-mana pun dekat. Nak jalan ke nak makan ke. Sonang.

Anak-anak memang kaki posing. Pantang nampak kamera terus pose gitukan. Eh bukan perangai kakjeng ni. Sebab kakjeng camerashyshy kan kan kan

Yang penting ado swimming pool. Kalau takdo ni... amukan anak-anak den. Dorang ni suka berenang.

Siapa yang tak pernah jejak Cowboy Town ni sangat la direkemen kena pergi. Best la. Tapi malam aje ia buka tau. Yang best red indian show ni. Boleh tengok orang sembur-sembur api pastu last sekali ada bunga api. Kakjeng exsaited bab bunga api je. Anak korang konfem suke punya. Dulu kan pernah bawak anak-anak datang sini. Masa tu anak2 kecik lagi. Tak ingat dah dorang. Ni bawak dah berakal ni... dorang punya suka.... tengok tu, terus berdiri depan tu. Taknak duduk.



Kitorang pergi bukan musim cuti. Merasalah kosong gini. lengang je tak ramai orang. Beshhhhhhhh. Sesuai la untuk orang macam kakjeng yang cepat rimas ni ahak ahak ahak.

Ini acara untuk orang berkulit tebal dipagi hari. Saya memang takla nak mandi pepagi gini. Saya kalau sehari tak mandi pun takpe HAHAHA. Lantak.

Anak dan bapak punya acara wajib swimming la.

Ini acara wajib omak. Shopping. HAHAHA. Hard Rock Melaka. Dah lama simpan niat nak beli ni.



Lepas tu acara wajib anak balik

Yelah, hadiah hari lahir anak kan
Kita buat acara yang buat anak-anak happy lah
Kalau nak buat emak happy, kita gi midvalley je dah la :p


Errrr...

OK kalau nak sembang pasal bajet.

Kalau percutian 2 hari 1 malam macam ni. Anggaran bajet boleh buat macam ni kot.

Bilik +-RM300
Minyak Tol +-RM150
Sarapan+Lunch+dinner x4orang = RM250
Lain-lain RM200 (anak-anak nak beli apa-apa)
Shopping? RMxxx
Tiket masuk cowboy town dengan water word tu google la ek berapa harga. Kakjeng beli kat mattafair. Tak igt dah berapa.

OK tak bajet macam tu?
Atau terkurang atau terlebih?

Ahhh sukati korang la
Kalau duit terlebih, takyah buat bajet pun takpe. Redah kasi pecah je
Tapi elok la buat kira-kira dulu kan.

Lagi nak share apa yang nampak berinfomasi kat korang ek?
Ntahla. Tak terfikir pulak sekarang.

OKlah.
Tu je.
Sekian :)





Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza

TAK TAHU NAK KOMEN APA? TAKPE... LIKE AJE PUN BOLEH 


Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu






Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^