Follow Viruspadu

Monday, January 19, 2015

Feeling Seoul Garden lah


Nak makan kat seoul garden.
Rugi pulak sebab anak dua orang tu kocik bonar lagi.
Sebab masuk situ bayar ikut kepala kan.

Alahai anak makan dua tiga suap je.
Pastu tak makan dah.
Ish rugi rugi rugi.
Kanak-kanak sorang RM17++ kot woi.
Dewasa dalam RM40++ gitu
Kalau makan kat mamak tu boleh makan 4 orang tu baru RM17. Tapi kena makan roti canai je la.
HAHAHAHA #kedekut :p

Hari tu jenjalan singapore street kat bandar seremban ni.
Konon nak beli claypot sebab nak torai masak yee mee tu.
Sekali ternampak plak hotpot

Tanya-tanya, tokei tu cakap RM120.
Terus beli kau!
Eksaited sangat.

Masa beli tu hari kerja kan.
Masa tu dah tak sabar nak weekend sebab nak torai hotpot ni HAHAAHHAHA.

Lepas tu en.Badang tanya

"eh kita nak masak macam mana? boleh ke pakai yang stimbot letrik punya tu?"
"mana boleh la, ini berat. Hari tu ma letak periuk atas ia pun tak boleh"
"letak atas dapur ke? takkan nak letak dapur gas atas meja"

HAHAHAHA

Lepas baru teringat kak sera masak pakai portable gas stove kat sungai pancheng tu.
Ye tak ye kan. Ada portable gas stove. Yang tu boleh la letak atas meja.

Gigih kan. Lepas tu gi mydin plak cari portable gas stove
Nasib la murah aje. RM39 je.




Pastu gi jasko pulak cari Butane Gas Cartridge. Harga dia dalam RM15 ada 4 dalam dia.
Siap dah.
Boleh makan ala-ala seoul garden dah uols.

Lepas tu beli la bahan apa yg ko nak makan.
Saya siap beli kimchi
kata nak feeling seoul kan
Kimchi wajib uolssssss

Siapa nak tempah hotpot ni, boleh wasap kakjeng HAHAHAAHAHA
acah mak enon.

Giler berat kot hot pot ni.
Harga pos agaknya 5 kali ganda HAHAHA.

Pandai-pandai la korang cari ye.


Ini kali kedua kitorang feeling seoul garden kat rumah. Yang kali pertama gambar kat atas tu.


Best la rasa jimat.
Eh tak la jimat sangat awal awal ni kan
dah pakai kali ke 5 baru rasa jimat berganda :p

Best la sebab boleh makan banyak-banyak
Lepas tu boleh pakai seksi-seksi kat rumah HAHAHA
Lepas tu boleh tengok tv sambil makan
Lepas tu kalau tak habis boleh simpan dalam petiais, esok makan lagi.


Ok
Tu je nak share.

:p





Follow Kak Jemah viruspadu.blogspot.com

Mama Alesha, An-nisa dan An-Nur Abriza



Follow Me @ www.twitter.com/viruspadu
www.facebook.com/viruspadu

2 komen[s]:

mamabeauty said... [Reply to Comments]

haha saya beli hat lazada tu jer.. memang berbaloi kans.. stimboat tiap minggu apa adahal

CikFa said... [Reply to Comments]

Kak jeng bli kat maneeee







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^