Follow Viruspadu

Monday, July 27, 2015

Tak Suka Jerawat. Tak Suka Jeragat

Assalamualaikum,

Rasa dah lama tak sembang dengan korang pasal product SEQY BEAUTY yang saya jual HARI-HARI MAU ni.

Memula ada satu je kan. Ada BB Cream by Seqy Beauty je.

Lepas tu kita keluarkan Cleanser by Seqy Beauty

Lepas tu ada Sakura Mask by Seqy Beauty

Dannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn (paluan kompang)

Sekarang dah ada product TERPALING HANGAT masa kini, Skin Care by Seqy Beauty.


Tadaaaaaaaaaaaa
BB Cream by Seqy Beauty RM55
Cleanser by Seqy Beauty RM45
Sakura Mask by Seqy Beauty RM110
Skin Care by Seqy Beauty RM130

Saya ni pengguna jugak bukan jual je tapi tak pakai.
So bila orang tanya, saya pulak eksaited nak share pengalaman saya sendiri kekekeke

Memang nampak kulit saya licin je (dalam kamera)
Sejak saya pakai BBCream, jerawat yang keliling mulut tu dah macam jarang-jarang ada
Tapi masih ada bila nak period ke apa ke kan.
Tapiiiiiiiiiii ni ko hakak nak dah eksaited dah ni!!! HAHAHAHA
Sejak pakai skincare, memang takde dah! HAHHAHA suka sangat
Hari-hari feeling muka licin selembut bayi uolsssss #over
Tapi kena pakai hari2 la ye.

Macam kulit saya ni, kira normal la kan
Jerawat ada tp kurang. So saya pakai skincare sekali je tiap hari
Saya pakai malam je.

Bagi yang memang ada masalah jerawat, kulit kusam, etc disajes pakai pagi dan malam. 2 kali sehari.

Yang penting kita kena pandai ejas la kulit kita sendiri kan. Kita aje yang tahu macam mana.

Bila beli Skin Care, apa yang korang dapat?
1. Cleanser
2. Toner
3. Serum
4. Day & Night Cream

Cleanser : Membersihkan kulit dari dalam dan dianggap sebagai pembasmi kuman. mengandungi vitamin C dan pelbagai jenis extract tumbuhan dengan tujuan pemutihan.

Toner : Diformulasikan dengam ciri-ciri mengawal sebum (kelenjar yg mengeluarkan minyak), mengurangkan radang (kemerahan) pada kulit wajah dan mengurangkan jerawat.

Serum : Diformulasikan untuk acne skin. Mengawal sebum. Bertindak sebagai anti mikrobial dan mencegah pertumbuhan bakteria.

Day & Night Cream : Diformulasikan  dengan pelbagai jenis ektrak tumbuhan untuk mengawal sebum dan mengurangkan kemerahan. Gunakan 2 kali sehari boleh mengurangkan jerawat sekali gus membersihkan kulit wajah. Agen penyejuk boleh menenangkan kulit dan mengurangkan kegatalan yang disebabkan oleh jerawat.


Cara pemakaian Skin Care:

Bila bangun pagi, terus pakai

Cleanser -> Toner -> Serum -> Day & Night Cream

Tunggu sampai krim meresap. Then pakai BB Cream

Bila solat zohor or asar. Cuci muka. Dah tak perlu pakai  Day & Night Cream lagi dah, terus pakai BB Cream je terus.

Kalau korang beli Sakura Mask jugak. Pakai dulu Sakura Mask dalam 20 minit, then cuci pastu terus pakai set Skin Care macam aturan yang tadi Cleanser -> Toner -> Serum -> Day & Night Cream.


Ada yang nak pakai Sakura Mask malam pastu esok baru nak basuh pun boleh je. Tapi skip la Day & Night Cream. Lepas pakai cleanser, Toner, Serum, terus pakai Sakura Mask.

Tapi tapi tapi. Kalau sesiapa yg ada masalah jerawat yang banyak. Dicadangkan pakai sakura mask 20 minit then cuci dan pakai skincare jugak k.

Detailnya

1. Cuci muka dengan Cleanser.
2. Sapu Toner rata-rata (2 ke 3 titis pun dah ok). Pakai kapas atau tapak tangan dua-dua boleh.
3. Sapu Serum ke seluruh wajah. (1 ke 2 kali picitan dah cukup)
4. Sapu Day & Night Cream. Krim ni sejuk je dan ada bau ubat sikit. Nanti dah lama-lama akan terbiasa bau dia.

Senang je kan.

Biasanya semua product Seqy Beauty boleh tahan antara 1 ke 2 bulan. Bergantung jugak dengan cara dan banyak mana kita pakai. Ada yang tahan sampai 4 bulan jugak. Bergantunglah.

Kalau korang ada masalah kulit macam dalam gambar ni. Meh cuba product kita :)




Maka, saya nak share beberapa testimoni Skincare untuk rujukan semua. Ada banyak kalau korang tengok dekat instagram saya @viruspadu klik hashtag #AgenViruspadu



Ini antaranya:

Ini sama dengan masalah saya ni, jerawat keliling mulut. Alhamdulilah ok dah


Testimoni ni saya baca sambil rasa nak menangis kegembiraan, sebab dah 16 tahun dia cuba macam-macam product. Akhirnya jumpa yang sesuai.

Dan yang lain-lain, korang baca tau.


















http://secretofviruspadu.shoppy.my/
0122052091



0 komen[s]:







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^