Follow Viruspadu

Wednesday, November 09, 2016

Impromptu trip to Gold Coast Morib International Resort. 1 night retreat

Ini memang sejenis penyakit kalau dah lama tak keluar rumah

Sejak menjadi suri hati mr auditor ni.
Suri rumah la :p

Saya memang giler pemalas nak keluar rumah. Nak mandi apatah lagi. HAHAHA ini rahsia. Nak buka pintu rumah siram pokok kat luar rumah pun malas.

Walaupun saya malas, saya punch in masuk keje kul 6.30 pagi tau uolsss... Lepas subuh je terus masuk bilik keje. Setelkan wasap order apa semua. Ofkos la hanya dengan berbaju kelawar. Heavennnnnnnnnnnnn.

Inila kerja paling best dan takde stress kecuali stress yang ko cipta sendiri. Seperti buat target sale RMxxxxxxxxxxxx sebulan pastu tak capai target, ko gelabah sendiri. KAH! Ye walaupun kerja sendiri, target sale sebulan kena ada tau. Rekod itu rekod ini bla bla bla kena ada. Nanti mr auditor check. Mampuih den. Siapa lagi mr auditor mak hencek kalau bukan abam badang. Bisnes kecik2 kena ada yang tukang check. Kalau tak nnt kakjeng sibuk beli hanbag wakakakak tak kelakar

Banyak lagi plan saya tak tercapai nak buat sepanjang cuti ni. Semoga Allah mudahkan semuanya. Aminnnn.

So bila dah tepu sebulan kat rumah. Mula la kepala otak asik fikir nak berjalan bercuti aje.

"Abang, jom bercuti dekat-dekat. Yang pegi sabtu balik ahad pun ok"
"PD nak?"
"tak nak"

HAHAHA demand pulok ye.

"jom cherating nak tak?"
"boleh jugak, johor pun ok kan, ma cari la dulu tempat mana nak gi, abang nak gi solat jumaat ni"

Ha gitu. Jumaat baru sembang, untuk gi esok nya sabtu

Pastu terfikir GOld Coast Morib ni pun ok, tak pernah gi lagi plus dekat je
Bukak booking.com
Start search. Jumpa 1 suite. Satu malam RM466.

"Abang ada satu bilik je, ma bagi link, abang book kan ek"

Dasarrrrrrrrrr taknak buat sendiri semua. Semua nak laki buatkan jugek
perangaiii...



So sabtu tu kitorang sampai lambat kat Gold Coast Morib International Resort. Sebab kitorang gerak dari tronoh, perak. Kebetulan hujan renyai pulak tu. Dalam kul 4 petang gak la. Sampai2 je sana. Penuh takde parking. Baru teringat cuti deepavali kan memang la ramai.

Besar betul Gold Coast Morib ni kan. Banyak wing. Lepas check in tu sesat-sesat dalam wing apa semua. Nak sampai ke bilik tu banyak betul dugaan rasanya. Orang dah tak sabar nak baring dah ni.

Nasib baik biliknya cantik.
Terubat terus hatiku





Menjerit anak-anak nampak ni HAHHAHAHA.
Kemain eksaited kemain suka lagi
hurmmmm tak merasala mama nak berendam ni. 

Oh papa, jom la kita bercuti berdua saje HAHAAHAHAHA. Bila nak honeymoon ni :p

View dari bilik


Tak sempat baring pun.
Sampai2, letak beg.
Solat.
Terus anak-anak menjerit-jerit ajak turun bawah

Bila saya cakap "anak menjerit" tu
maksudnya memang dorang menjerit tau
Bukan reti cakap perlahan suara bebudak ni
Bingit telinga mama kau ni.
Mama korang punya suara kemain perlahan volumenya
Macam mana korang punya suara boleh kuat???


Kejap aje mandi ni sebenarnya.
Sebab lepas tu hujan tersangatla lebatnya.
So terus naik bilik.

Legaaaa hujan lebat. Dapatla mama baring-baring kihkihkih.

Lepas magrib. Kitorang keluar cari makan kat Restoran Asam Batu Laut.
Sedapppppppppppppppppppppppppppppppppp
Rekemen korang pegi


Sedap + Service laju baq ang.

 Maafkan jari ulik mayang saya itu uols. Otometik tak perasan kihkih.



Kita order banyak

Ketam, udang, sotong, ikan.
Padahal makan berdua je
Nisa anoi makan nasi je. Lauk pauk taknak makan.
Sabo je la.

Untuk yang tak tahu  Gold Coast Morib boleh nak masuk mandi2 malam aje pun depa bukak untuk orang walk in.








Tapi biasala, kose pulak nak mandi memalam ni.
Esok aje la.

Kitorang lepak main archery aje la

ENd day 1

Esok paginya.
Lepas subuh. Dalam kul 7 macam tu terus keluar gi sarapan. Sebab dah boleh agak jap lagi konfem ramai orang. Memang betul.

Dalam kul 8 pagi kot. Penuhhhhhhhhhhhhh. Sampai xde tempat duduk. Sampai beratur panjang tunggu turn. Nasib baik guwe dah kenyang.

Naik bilik tukar baju. Turun berendammmmmmm... jom anak-anak







Yang sebenarnya omak eh paling eksaited

Sejak dah tua ni, main benda gini pun jantung laju.
Scary ok
Saya siap jerit2 HAHAHA
Kemain cemas lagi
Padahal dulu celah gigi je

Dah bosan main air. Jenjalan tepi pantai lak





A video posted by Zaimah Noh (@viruspadu) on


A video posted by Zaimah Noh (@viruspadu) on









Ada banyak lagi aktiviti lain macam atv, kayaking, rope crossing etc.
Tapi dah penat pulak kita.

Ok la tu je

Check out









1 komen[s]:

joijoi80 said... [Reply to Comments]

salam ..

wah gi morib gak yea.. syokkan kami check out jumaat.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^