Testimonial

latest hits per day viruspadu.com
http://viruspadu.blogspot.com/2008/06/entry-terpanjang-boleh-masuk-malaysia.html

http://viruspadu.blogspot.com/2008/11/rekod-tertinggi.html

http://viruspadu.blogspot.com/2008/11/91-online-users.html


Kata Anda

Kalo korang tengok kat bloglist aku, ada blog viruspadu.com. Aku ni bukanlah penggemar baca blog orang sebab aku hanya rajin baca blog sohabat2 terdekat jek hoho. Aritu aku kebosanan lalu blog-hopping lah aku. Ke satu2 blog aku singgah tapi sume bosan. (mesti org yg singgah blog aku pon berfikiran begitu :p) Tapi bila aku singgah blog cik Jemah ni, rasa bes lak. Aku suka blog yg sempoi2 gitu, yg x terlalu mengangkat diri sendiri secara serius hehehe. Kan ramai orang suka bercerita ke'mewah'an hidup dia, ke'cantik'an dia, boypreng dia yadayada..Sume tu aku dah bosan. Aku tau ramai manusia kaya, cantik n ada boypreng dlm dunia ni, so aku xbrape nak heran itu semua. Tapi aku suka bila org tu ada semua tapi masih rendah diri. Orang puji cantik tapi xmembangga diri, kaya nak mampus tapi xpenah nak menunjuk2 (ini tak, baru dpt beli benda branded barang sebijik dua dah show off dlm blog)

Wey aku dah terlari topik. Sorry2 :p

Ok kembali ke topik asal. Blog cik Jemah kite ni. Blog dia byk berkisarkan kehidupan seharian dia ngan family dia. Anak dia, Nisa sangatlah comel. Bertuah btol dia ada family yg pada mata kasar org luar, nampak perfect :) Aku rasa blog dia ar sesatunya blog stranger yg aku rajin baca bila ada entry baru hoho.

Satu hari aku bukak blog tu, ada ruang 'advertisement' kat atas skali. Whoooshh aku terpikir. Kalo letak banner Kedai Gunting ni pon cun gak. Lagipon leh aku promote telekung yg kakak Yani mintak tolong aku letak kat blog tu. So tanpa segan silu, aku email tuan blog utk tanya details. Blablabla aku pon kompom ar letak banner aku kat situ utk sbulan. Test power dulu hoho.

Hui, the moment bannerku dipaparkan kat situ, hit blog naik mencanak2 wa cakap lu. Dalam masa beberapa jam jek sampai 1000 hits. Gilo x gilo. Pastu kat feedjit tu aku tengok sume datang dari viruspadu.com. Sayangnya aku lupa nak printscreen kan sume tu huhu..Pastu aku pon dapat customer baru :D

Thanks viruspadu.com sebab wat ruangan iklan tu hehehe. Sedikit sebanyak memberi impak dlm blogshopku yg kecik itu :) Kalo ada rezeki, sambung lagi 'kontrak' iklan kat situ hihi. InsyaAllah.

ps: Tak sia2 aku baca blog cik Jemah sbb tuan blog tu sangat baik orangnya. Sanggup wat entri bonus utk Kedai Gunting :) I lap u cik Jemah hehe. ~http://jihaniazhar.blogspot.com/2009/10/iklan-iklan.html
**********

saya mmg ada listing customer2 yang biasa dgn cara kerja saya,cume saya nk luaskan lagi skop customer saya melebihi Serdang n Bangi semata2...so saya develop website sendiri (IP serverfreak + hostname blogspot) dan mase tu lah saya mendapat semangat dari Viruspadu...

Viruspadu seorang yang sgt linean,x susah nk deal dgn VP ni sbb die sgt bertolak ansur...vp telah watkan ads sticky post 3hari di blog beliau.kite sedia maklum yang blog vp sgt tggi rating hits nya..ramai org masuk.

saya x nafikan pada mulanya saya agak ragu2 utk buat ads dgn vp..yelah saya ni peniaga kecil-kecilan..ada ke org nk kan saya ni jadi wedding designer diorang? kan ! perkara tu jela bermain2 di fikiran saya sblm saya decide nk ltk ads kt vp nih...tp sy berpegang pada janji Allah s.w.t...Allah menetapkan bahawa rejekiNya ada dimana2, usaha kite shj yang membezakan habuannya...in this world there's a room for those who r really strikes for Rezeki..tu kata2 alim ulama yang saya pegang sampai bile2....

alhamdulillah, lps vp buatkan sticky post dan saya pon letak jgk ads kat VP...rezeki kami di Sri Bridal semakin bertambah2..x dinafikan saya menumpang tuah VP dan anak2nya...kalo dulu mmg susah nk cecah sale lebih 4angka,skang ni xde masalah pon... malahan kalo nk dihitung2 da cecah 5angka pon tp biasalah saya berniaga dgn modal yang terhad so saya pusing2 untung menjadi modal semula.. xpelah.. mungkin 1,2 tahun ni saya masih memusing modal, tu x dinafikan yer...

Vp byk memberi pertolongan kpd saya,dari segi networking info, technical info dan nasihat2 dari seorang kawan kpd seorang kawan.. saya salute vp ni sbb die seorang yang mesra dan x sombong lgsg...

yang paling penting,letak ads kat VP ni mmg x rugi!

i'allah saya mmg towards to vp ads ni...ratenya pon mampu-milik buat peniaga2 small n medium size bisnes mcm saya ni.

dan harapnya silaturrahim yang terjalin antara Sri Bridal dan Vp ni kekal utuh sampai bile.... ~ http://viruspadu.blogspot.com/2009/10/9-kongsi-pengalaman-ranjau-kehidupan.html 


****************
smbg cite..lps beberapa ari blog eybizzonline wujud. inbox kat gmail sy msh kosong! arghh tension tol. (gile tol,tensen x bertempat,mmg la xde org beli..sbb x penah iklan kt mn2..sp yg tau keujudan blog tu??..kan da fadan muke). pikir2, sy nk kasi la watermark sy kt JEMAH..sp x kenal jemah? x kenal tu,sah br2 berblogging kan..ahaks. Sy pon emel la kt jemah ni,ckp kt dia..
'jemah,sy kan tgk blog jemah td..n nmpk la jemah tepek nm je kat gmbo.jd sy nk kasi la jemah watermark..sy kasi 2 watermark kt jemah sbgi permulaan. Niat sy nk kasi jemah,tnpe nk soh jemah wat iklan/entry pon. Btl jemah,ikhlas nk bagi. Sy hrp ms tu,bile jmh tepek kt gmbo dia, 10 org yg tgk,sorang mesti akan tnye kan,cmne nk buat watermark cmtu. Jd JEMAH ni plak, baik ati g wat entry psl watermark tu..hohoho..toceh*-tu ade org tnye jemah kan..
Ms sy kasi jemah watermark tu, sy da x bukak emel eybizz. da tension org kate. da pedappp uuu. x lakuu!..bile jemah emel tnye sy, cmne? sy kate..mcm x jln je bisnes tu..ni la org melayu,kejap je nk gibab. sy ni cepat sgt mengalahnye. Jemah kate,cube dulu..*eh ye ke jemah ckp cmtu ek?
1 ari tu,tgk chatbox,ade sowang kakak dia kate,dia kwn VP..nk order watermark..woooo..mule2 sy rs..Ya Allah..ade ye nk order? Alhamdulillah. Lps tu,terdetik plak nk tgk emel eybizz..bukak2 tgk inbox,ade 6 org order nk watermark. emel tu da 4 ari,beku dlm inbox. Ya Allah..np la aku x bukak emel tu ek. Cpt2 sy reply emel n tggl psn kat chatbox msg2. Takut je kastemer lari..hihi. 4 ari tu..4jam xpe lg kan. Lps tu,ade je org order watermark kt sy. bile sy tnye,mn tau ek psl watermark ni? rate2 dowang ckp,dr blog VP a.k.a JEMAH. Jemah2 sungguh kuat pengaruhmu kt blog. Kalo jmh sm2 brbisnes ni,sah xyah keje la jemah pasni..hehe..
sejak 22 mac,sy br betul2 nk idopkan eybizz. 22 -30 mac la,sy da dpt lebeh RM1++. sp nk bagi?? nmpk sket,bg korang kan..bg sy sgt besar nilai dia..wlpon watermark sy murah gile..plg murah rm3 plg mahal rm8.Plg bnyk org beli hak 5 hengget la. Sy xkan jual mahal,sbb sy tau sy xleh nk pentingkan diri. mentang2 tau buat,suke2 nk jual mahal. Kalo org nk kate mahal,terpulang la kan,sbb sy rs,sy punye plg murah setakat ni.
ape2pn jemah la yg sgt2 membantu sy. wlpon setakat bisnes watermark. Dgn duit yg sy dpt tu la,sy leh blnje laki sy mkn sempena arijd dia tau,siap ulur kat anak buah. Murah rejki sykan..ekekek..Akhir sekali nk ucap..
Tengkiu JEMAH,jasemu akan kukenang.. ~
http://e-yya.blogspot.com/2010/03/tensen-bile-x-lakutp-disbbkan-jemah.html 
*********
Salam buat semua yang dikasihi... Blog ini telah pun diiklankan di blog Viruspadu Terima kasih yer Jemah... jasamu dikenang! Sila klik DISINI  utk Entry Iklan tersebut. ~http://alphalipid-ayu.blogspot.com/2010/04/diiklan-di-blog-viruspadu-aka-jemah.html


***********

salam zaimah,

kitorang nak ucap terima kasih banyak2 kat zaimah

kitorang sgt berpus hati dan sgt suka dapat bekerjasama dgn zaimah. Insya Allah, ni bukan yg pertama dan terakhir....kami bercadang nak bekerjasama lg dgn zaimah utk masa2 akan datang
~lovelygift
Testimonial dari We Create You Decide :)

Masa mula-mula nak mula perniagaan, saya tercari-cari blog mana yang sesuai untuk buat iklan. Tapi saya adalah follower blog VP. Selalu baca blog dia dan rasanya blog dia paling sesuai untuk dibuat iklan sebab VP mempunyai reader yang ramai, hitz blog pun banyak. Kiranya sesuailah untuk iklan dalam blog VP. Saya pun terus email VP. VP terus layan je. Senang deal ngan VP ni sebab PR dia pun bagus. Vp tau apa yang kita nak dalam iklan. Senang tak payah cakap banyak terus iklan vp buat pastu bagi saya cek lepas sekali baca terus setuju. Senang kan deal ngan VP ni. Sebab dia mmg tau apa yg kita nak dalam iklan. Kerja ngan VP pun cepat dan pantas. Hari ni kasi iklan mlm dah siap terus email kat saya untuk tengok. Esok pagi terus iklan kat blog VP.


Iklan keluar je blog saya terus mendapat lawatan beramai-ramai dari reader VP. Ramai yang bagi email bertanyakan produk yang saya jual. Rasa berbaloi-baloi. Sekali iklan terus dapat pelanggan. Itu lah yang saya inginkan kalu nak beriklan. VP pun bagi sokongan selalu tanya ada customer tak. Dia selalu cakap mungkin ari ni tak dak lg maybe 2 atau 3 bulan produk saya akan dikenali. Itu kata-kata VP yang saya masih ingat sampai sekarang. Sebab apa yang dia cakap adalah betul.Ari ni kita perkenalkan produk kita untuk dikenali maybe next time pengunjung akan datang lagi untuk beli produk kita. Thanks VP atas kata-kata hikmat ni..Hahaha..Berbaloi-baloi iklan di blog VP. Cuba lah pasti puas hati.


**************
http://nini3posen.com/?p=10527
Saya kopipes sikit. Original entry klik sana ye http://nini3posen.com/?p=10527
Memula aku deal dengan dia.. atau dengan kata lain.. dari mula deal sampai ke akhir tu.. memang very the smooth la flownya, ok. Yang tak smoothnya aku yang lambat sket kekadang tuh kasi feedback. Ye la kan sibuk dengan anak kecik.. tapi ada ati nak bukak kedai online jugak (hahaha hati mesti kena ada laaaaaa tak kira ko seorang yang bz ke tak ke.. kalo ada kemahuan.. kat situ la ado jalan eh.)

So kita boleh pilih.. nak dia sendiri yang buat entry untuk promote tu ataupun kita sendiri buat, then copy.
1. dia sangat bertolak ansur. dari banyak segi la.. contoh: ko lambat bagi feedback pun dia ok je hahaa. Takde marah-marah memaksa cepat ke ape ke. eh aku bagitau nih jangan plak ada yang nak soh dia iklan pape pun bagi feedback lambat gak haha.
2. first day entry tuh diiklankan.. aku dapat ramaiiiiiiiii customer baru. suka gile, okkkkkk. Sebab memula kedai3posen bukak.. tak banyak promo aku buat nak-nak blog gua bukan femes amos pun kan.. so gitu-gitu je la orang tau pun. so bila dia iklankan.. ramai la yang tau. sukeeeeee. ALHAMDULILLAH.
3. ramaiiiiiiii members yang mendaftar kat kedai3posen. walaupun jadi member je takde membeli lagi.. aku tetap suka. bukan semua benda yang kita jual tu orang berkenan atau jadi sesuatu yang patut semua orang beli kan? semua ada taste masing-masing dan tugas kita sebagai online seller.. cuba untuk pelbagaikan item yang dijual dan aku masih cuba untuk semua tu.
4. since VP ramai blog readersnya.. so benda macam ni lebih senang disebarkan. hingga skang… hampir 60% rasanya members dan customer kedai3posen adalah readers viruspadu.com.
5. dia gak tak kisah untuk promotekan kedai3posen time lain jugak.. maksud aku bukannya time dia iklankan tuh je then trus senyap. takde. lepas-lepas tuh pun tetap dia promote, tak kira la kat FB ke blog ke.. so tak berbabaloi-baloi lagi tuh? hehe.
6. dan hingga skang pun.. kalau dia ada beli pape dari kedai3posen.. dia akan publishkan gambo dia/anak-anak dia menggayakan item yang dibeli tuh. so lagi additional merits for my online business.
Tu baru 6.. in fact banyak lagi yang kecik-kecik la.. tu the major ones.
Aku gak letakkan iklan kat sidebar blog http://viruspadu.com
Apa yang besttttt…
k333
Selain letakkan banner blogshop kita berserta link, dia gak ada letakkan link untuk recent updates dari kedai3posen. Maksud aku.. once ko ada update stok baru ke apa.. akan appear la link untuk recent updates tu kat sidebar blog viruspadu.com ni, which I think is very effective for those yang iklankan pape kat blog diorang.

Tidak sekadar letak link je.. skali ngan recent updates so that customer ko yang lain akan sentiasa dapat update terbaru dengan blog ko. Bukan sekadar customer lama.. customer baru pun. Ye la macam aku cakap tadi.. dia ramai readers.. so reader yang hari-hari masuk blog dia.. tetibe sorang reader ni tertengok kat sidebar dia ada update terbaru kat kedai3posen. Then dia klik link entry latest tu.. tetibe berkenan kat item terbaru tu then.. trus beli. Hahhhh untung tak tuan kedai3posen? Hehe sebab tu aku cakap besttttttt.
Tu adalah salah satu cara yang kakjem buat untuk membantu iklan yang dia letak kat blog dia tu lebih efektif dan dapat sambutan bebetul.Tapiii jangan anggap blogger lain yang letak iklan kat blog diorang gak tak buat cara efektif, ok. Diorang ada cara masing-masing.. sama ada buat camtu atau promote sekali lalu kat blog atau facebook / twitter diorang pada bila-bila masa yang lain.Understand? Tetibe speaking haha.

[Baca Lagi]

Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^